Yazdır

Commerzbank'tan, UniCredit tehdidine karşı stratejik CEO ataması

Tarih: 26 Eylül 2024 - 13:59

UniCredit'in, Alman bankacılık devi Commerzbank'ın devralınmasına ilişkin çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Commerzbank'dan devir işlemine CEO önlemi geldi. Yönetim, CEO Knof'un görevlerini CFO Orlopp'a devretmeye karar verdi.

Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank, düşmanca bir devralma tehdidiyle karşı karşıya olduğu bu kritik dönemde yönetim kadrosunda önemli bir değişikliğe gitti.

Banka, 10 yıllık deneyime sahip ve mevcut Mali İşler Direktörü (CFO) Bettina Orlopp'u yeni CEO olarak atadı.

Bu hamle, İtalyan bankası UniCredit'in Commerzbank'taki hisselerini artırarak bankayı devralma girişimlerine karşı bir savunma stratejisi olarak görülüyor.

UniCredit tehlikesi yükseliyor

UniCredit, bu ay başında Commerzbank'ta yüzde 9'luk bir hisse alarak bankanın en büyük hissedarlarından biri haline geldi. Bu hafta ise UniCredit, bu oranı yüzde 21'e çıkardı ve yüzde 29,9'a yükseltmek için başvuruda bulundu. Bu gelişmeler üzerine Commerzbank yönetimi, CEO Manfred Knof'un görevlerini Orlopp'a devretmeye karar verdi.

Orlopp, Commerzbank'ta uzun yıllardır çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yaptı. 2014 yılında bankaya katılan Orlopp, 2020'de CFO olarak atanmış ve finans, vergi ve yatırımcı ilişkileri gibi kritik alanlarda sorumluluk üstlenmişti. Bankanın mevcut zorlu sürecinde liderliği üstlenecek olan Orlopp, "Bu yeni zorluğu üstlenmek için sabırsızlanıyorum. Önümüzde önemli görevler var" dedi.

Commerzbank Denetim Kurulu Üyesi Stefan Wittman, UniCredit'in devralma girişimlerine karşı olduklarını belirterek, "Kesinlikle düşmanca bir devralmayı önleyebilmeyi umuyoruz" şeklinde konuştu ve olası bir devralmanın büyük iş kayıplarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

CNBC-e'nin haberine göre, Commerzbank'ın önceki CEO'su Manfred Knof, 30 Eylül itibarıyla görevinden ayrılacak. Orlopp'un CEO olarak atanması, bankanın UniCredit'in devralma girişimlerine karşı direnişini güçlendirecek bir adım olarak değerlendiriliyor. Orlopp'un geniş deneyimi ve bankadaki geçmişi, bu zorlu dönemde Commerzbank'ın başında güçlü bir lider olarak yer almasını sağlayacak.

Bu kritik dönemde Commerzbank'ın geleceği, Orlopp'un liderliğinde şekillenecek. Banka, UniCredit'in devralma girişimlerine karşı nasıl bir strateji izleyeceği ve bu süreçten nasıl çıkacağı konusunda merakla bekleniyor.

UniCredit’in Commerzbank teklifi Almanya’yı aşağılıyor!UniCredit’in Commerzbank teklifi Almanya’yı aşağılıyor!

 

UniCredit, Commerzbank'taki payını artırdıUniCredit, Commerzbank'taki payını artırdı

 

Commerzbank'tan 'UniCredit' birleşmesine ilişkin uyarıCommerzbank'tan 'UniCredit' birleşmesine ilişkin uyarı

 

UniCredit CEO'su Orcel: Commerzbank ile birleşebilirizUniCredit CEO'su Orcel: Commerzbank ile birleşebiliriz

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/commerzbanktan-unicredit-tehdidine-karsi-stratejik-ceo-atamasi/1819062