Yazdır

Mansur Yavaş: Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar

Tarih: 26 Eylül 2024 - 12:10

ABB Başkanı Mansur Yavaş, adaylık tartışmaları hakkında konuştu. Yavaş, "Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Boş laflarla zamanımı tüketecek değilim." dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yavaş, CHP'den istifa edeceği iddialarını net bir şekilde yalanlayarak "Siyasetçiler oyun kurabilir, biz oyuna gelmeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok." diye konuştu. Mansur Yavaş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini de söyledi.

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edilen açıklamalarına da değinen Yavaş, "Bana yakın hiçbir isim böyle konuşamaz, tarzım bu değil." dedi.

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ AHMAK DAVASI

Yavaş, Ekrem İmamoğlu hakkında kamuoyunda 'ahmak davası' olarak bilinen hakaret davasına ve olası siyaset yasağına ilişkin de "Umuyorum yanlış bir karar verilmez ve ülke gerçek gündemine döner. Bizlerin tek bir sorumluluğu var sadece ve sadece daha iyi bir hizmeti Türkiye'ye nasıl sunarız. Bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesinin tarafındayım. Sonuna kadar İmamoğlu'nun arkasındayız. Biz kesinlikle beraat kararı çıkacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Bu tartışmaları üzücü ve gereksiz buluyoruz. Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Boş laflarla zamanımı tüketecek değilim. Sayın İmamoğlu'nun ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Ülkenin tek gündemi emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, dar gelirli vatandaşlarımız aç yaşıyorlar.

Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Mansur Yavaş ile görüştüAlmanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Mansur Yavaş ile görüştü

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/mansur-yavas-adaylik-tartismalarini-bilerek-cikariyorlar/1819039