Yazdır

HSBC'den ECB faiz tahmini

Tarih: 25 Eylül 2024 - 13:25

HSBC, eylül ayında yılın ikinci faiz indirimini gerçekleştiren ECB'nin para politikasına ilişkin yeni bir analiz yayımladı. Bankacılık devine göre ECB, bu süreçte ekim ve nisan ayları arasındaki her toplantıda 25 baz puan indirim yapacak.

HSBC, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz oranlarına ilişkin beklentisini güncelledi. HSBC ekonomistlerine göre ECB, ekim ve nisan ayları arasındaki her toplantıda faiz oranlarını düşürmeye başlayacak. Bu da ana mevduat faizini yüzde 2,25 seviyesine indirecek.

Bu yeni tahmin, Avrupa ekonomisinin durgunluk sinyalleri vermesi ve enflasyonun düşüşe geçmesi nedeniyle ECB'nin parasal gevşemeye yönelik adımlar atacağına dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

CNBC-e'nin haberine göre, HSBC ekonomistleri Simon Wells ve Fabio Balboni, yayımladıkları analiz notunda, "Ekonominin arz tarafı zayıf kalmaya devam etse ve işgücü piyasası sadece kademeli olarak soğusa bile, bazı politika yapıcılar, ekonomiyi desteklemek amacıyla 'sigorta' niteliğinde faiz indirimlerinin gerekli olduğuna ikna olabilir" dedi.

HSBC'nin notunda şu sözlere yer verildi:

"Politika nötre yakın veya hatta hafif teşvik edici olmalı. Daha önce, mevduat faiz oranı Eylül 2025'te yüzde 2,50'ye ulaşana kadar her iki toplantıda bir faiz indirimine gidilmesini bekliyorduk."

Anket verileri, euro bölgesi genelindeki iş faaliyetlerinin bu ay keskin ve beklenmedik bir şekilde daraldığını ve baskın hizmet sektörünün durağanlaştığını gösterdi. Bu da ECB'nin yakın zamanda yeniden faiz indirimine gidebileceği beklentilerini artırdı. Merkez Bankası, eylül ayında yılın ikinci faiz indirimini gerçekleştirdi.

HSBC'den Türkiye raporu: TCMB'nin kararı ne olacak?HSBC'den Türkiye raporu: TCMB'nin kararı ne olacak?

 

ECB Başkanı Lagarde'dan 'dalgalı enflasyon dönemi' uyarısıECB Başkanı Lagarde'dan 'dalgalı enflasyon dönemi' uyarısı

 

TCMB'de ekonomi konferansı: Fed, ECB ve IMF de katılacakTCMB'de ekonomi konferansı: Fed, ECB ve IMF de katılacak

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/hsbcden-ecb-faiz-tahmini/1818868