Yazdır

İstanbul, Küresel Finans Merkezi sıralamasında 13 sıra yükseldi

Tarih: 25 Eylül 2024 - 08:15

Küresel finans merkezleri sıralamasında New York ve Londra ilk iki sıradaki yerini korurken, Hong Kong, Singapur'u geçerek üçüncü sıraya yükseldi. İstanbul 13 puanlık artışla 110'uncu sıradan 104'üncü sıraya çıktı.

Londra'daki bir düşünce kuruluşu olan Z/Yen Group tarafından dünyanın önde gelen finans merkezlerinin rekabet gücü konusunda önemli bir kaynak olarak kabul edilen "Küresel Finans Merkezleri Endeksi"nin 2024 yılı eylül sayısı yayımlandı.

Rapora göre, New York ve Londra'nın finansal merkez sıralamasındaki yerleri değişmedi. New York bir puan kaybederek 763 puanla ilk sırada yer alırken, Londra 3 puan yükseldi ve 750 puan ile ikinci sırada kalmayı sürdürdü.

Hong Kong, 8 puanlık artışla Singapur'u geçerken, 749 puan ile Londra'nın sadece 1 puan gerisinde üçüncü sırada yer aldı. Singapur 5 puan artışla 747 seviyesine çıkmasına rağmen üçüncülüğü Hong Kong'a kaptırdı.

San Francisco beşinci sıradaki yerini korurken, Chicago 9'uncu sıradan 6'nıcı sıraya çıktı. Los Angeles'ta yükselen şehirler arasında yer aldı ve 8'inci sıradan 7'inci sıraya geldi.

Çin'in büyük ekonomi merkezlerinden Shanghai 6'ıncı sıradan 8'inci sıraya inerken, Shenzhen 11'inci sıradan 9'uncu sıraya çıkarak Shanghai'yi takip etti.

Frankfurt ise 13'üncü sıradan yükselerek ilk onun son sırasında kendine yer buldu.

İlk 100 merkez içine girmeyi başaramayan İstanbul 13 puanlık artışla 110'uncu sıradan 104'üncü sıraya çıktı.

İstanbul'da Türk devletleri “İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi”İstanbul'da Türk devletleri “İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi”

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/istanbul-kuresel-finans-merkezi-siralamasinda-13-sira-yukseldi/1818801