Yazdır

Miçotakis'e kendi ülkesinden 'İsrail' eleştirisi

Tarih: 24 Eylül 2024 - 17:15

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İsrail'in politikalarını kınamadığı için ülkesinde eleştirildi

Yunanistan Yeni Sol Partisi Meclis Grubu Başkanı Aleksis Haritsis, Başbakan Kiryakos Miçotakis'i, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun politikalarını kınamadığı için eleştirdi.

Haritsis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ortadoğu'daki gelişmelere dikkati çekerek Yunan hükümetinin İsrail'in "öldürücü politikalarına" verdiği desteği sonlandırmasını istedi.

Haritsis, "Yunan hükümeti, Yunan halkına, uluslararası hukuka ve insanlığa karşı tarihi bir sorumluluğa sahiptir. İsrail hükümetini ve onun ölümcül politikalarını desteklemeyi bırakmalıdır." ifadesini kullandı.

Netanyahu hükümetinin Ortadoğu'daki durumu kasten bozduğunu kaydeden Haritsis, Miçotakis'in İsrail'in bu eylemleri karşısında sessiz kalmasını "utanç verici" olarak nitelendirdi.

İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarında yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Haritsis, Netanyahu hükümetinin bölgedeki gerilimi kasten tırmandırdığını belirtti.

Buna rağmen uluslararası toplumun İsrail'e yaptırım uygulamaktan kaçınmasını da eleştiren Haritsis, Filistin devleti tanınmadıkça ve İsrail'e yaptırımlar uygulanmadıkça Netanyahu'nun suç politikalarının uluslararası arenada destek bulmaya devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi başladıErdoğan-Miçotakis görüşmesi başladı

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Programın saatler kala iptal edilmesinden rahatsızımYunanistan Başbakanı Miçotakis: Programın saatler kala iptal edilmesinden rahatsızım

 

İsrail, Hamas komutanını öldürdüİsrail, Hamas komutanını öldürdü

 

İsrail ordusu: 800 Hizbullah hedefi vurulduİsrail ordusu: 800 Hizbullah hedefi vuruldu

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/micotakise-kendi-ulkesinden-israil-elestirisi/1818735