Yazdır

Ons altın rekorlar kırmaya devam ediyor

Tarih: 24 Eylül 2024 - 07:37

Orta Doğu'da tırmanan gerilim, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yöneltmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarında, küresel merkez bankalarının faiz indirimleri ile birlikte başlayan güçlü yukarı hareket, İsrail'in Gazze operasyonunun Lübnan'a doğru genişletmesinin ardından hızlandı.

Ons altın bu sabah 2636,15 dolar ile yeni bir rekor kırdı. Altın Cuma gününe göre yüzde 0,23 artışla 2634,57 dolardan işlem görüyor.

Ons altın son 1 yıda yüzde 36,85, yıl başından bu yana yüzde 27,70, ay başından bu yana yüzde 5,25 değer kazandı.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, “Altın fiyatları, Fed'in bir dizi güvercin söyleminin ortasında iyi desteklenmeye devam ediyor. Orta Doğu'da İsrail ve Hizbullah arasında açılan yeni bir savaş cephesi, daha geniş bir bölgesel savaşın jeopolitik risklerine karşı korunmak amacıyla güvenli liman altına yönelik bazı akımları da tetikledi.Bölgedeki gerilim muhtemelen daha uzun süre yüksek kalacak ve bu da altın fiyatlarının yükseliş eğilimini koruyabileceğini gösteriyor” dedi.

Ons altın için bugün ilk destek 2619 dolar, doirenç ise 2641 dolarda. Yukarı hareketin 2654 dolara kadar devam edebileceğini öngören analistler, geri çekilmelerde güçlü desteğin 2606 dolarda olduğunu belirtiyorlar.

Altının kilogram fiyatında son durumAltının kilogram fiyatında son durum

 

Benzine zam geldiBenzine zam geldi

 

Dijital varlıklara kural koyma davası: SEC ve Coinbase karşı karşıya!Dijital varlıklara kural koyma davası: SEC ve Coinbase karşı karşıya!

 

Petrol fiyatlarına Çin MB ve Orta Doğu etkisiPetrol fiyatlarına Çin MB ve Orta Doğu etkisi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ons-altin-rekorlar-kirmaya-devam-ediyor/1818613