Yazdır

Petrol fiyatlarına Çin MB ve Orta Doğu etkisi

Tarih: 24 Eylül 2024 - 07:18

Petrol fiyatları, Çin Merkez Bankası yetkililerinin ekonomiye yönelik politika desteğini açıklaması ve İsrail'in Hizbullah hedeflerine yönelik saldırıları sonrası yükseldi.


Petrol, Çinli yetkililerin ekonomiye yönelik politika desteğinin ardından yükseldi. İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine yönelik büyük saldırısınını Orta Doıu'da gerilimi tırmandırması da fiyatlara destek verdi.

ICE'de vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 65 cent artışla 74,55 dolardan, NYMEX'de Batı Teksas petrolü 74 cent artışla 71,11 dolardan işlem görüyor.

Standard Chartered Plc yatırım stratejisti Han Zhong Liang, "Marjda, bu Çin talebi için olumlu olacaktır. Düşük faizlerin reel ekonomiye yansıması buradan itibaren kilit önem taşıyacak" dedi.

Analistler 74,28 dolar direncinin üzerine çıkan Brent petrolü için bugün hedefin 75-76 dolar bandı olabileceğini ifade ediyorlar. Yaşanacak geri çekilmelerde güçlü destek 73,20 dolar seviyesinde.

Benzine zam geldiBenzine zam geldi

 

ABD, Orta Doğu’ya ek kuvvet gönderiyorABD, Orta Doğu’ya ek kuvvet gönderiyor

 

İsrail ordusu: 800 Hizbullah hedefi vurulduİsrail ordusu: 800 Hizbullah hedefi vuruldu

 

Altının kilogram fiyatında son durumAltının kilogram fiyatında son durum

 

Dijital varlıklara kural koyma davası: SEC ve Coinbase karşı karşıya!Dijital varlıklara kural koyma davası: SEC ve Coinbase karşı karşıya!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/petrol-fiyatlarina-cin-mb-ve-orta-dogu-etkisi/1818609