Yazdır

Fransa'dan zenginler için ek vergi planı

Tarih: 23 Eylül 2024 - 14:24

Fransa'nın ciddi boyutlara ulaşan borç sorununu düzeltmek için kolektif bir çabanın gerektiğini vurgulayan Fransa Başbakanı Barnier, zengin bireylere ve büyük şirketlere yeni bir vergi modelinin uygulanabileceğini söyledi.

Fransa Başbakanı Michel Barnier, Fransa'nın yüksek seviyelere ulaşan bütçe açığını onarmak ve uluslararası yatırımcılara güven vermek amacıyla zengin bireylere ve büyük şirketlere getirilebilecek yeni bir vergiyi tartışıyor.

Barnier orta sınıfa ve işçilere uygulanan vergilerin artırılmasından kaçınılmasını istediğini; buna karşın harcamaları kısmak ve Fransa'nın oldukça ciddi boyutlarda olan borç sorununu düzeltmek için kolektif bir çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan yeni Fransız hükümeti güvensizlik oylaması tehdidi altında. Yeni yönetimi destekleyen milletvekillerinden bazıları ise Barnier'i destekleme koşullarından birinin vergileri artırmaması olduğunu söylüyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Barnier, "Durumu düzeltmek için gerekli ulusal çabaya ihtiyaç var ve burada en zengin kesimi dışarıda bırakmayacağım. Ulusal çabaya, bazı çok büyük şirketler, iyi çalışan çok uluslu şirketler de katkıda bulunabilir" dedi.

Fransa'da hizmet sektörü sert daraldıFransa'da hizmet sektörü sert daraldı

 

Fransa Merkez Bankası büyüme tahminini revize ettiFransa Merkez Bankası büyüme tahminini revize etti

 

Fransa Maliye Bakanı Le Maire'den istifa!Fransa Maliye Bakanı Le Maire'den istifa!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/fransadan-zenginler-icin-ek-vergi-plani/1818531