Yazdır

Commerzbank'tan 'UniCredit' birleşmesine ilişkin uyarı

Tarih: 23 Eylül 2024 - 08:14

UniCredit'in Alman bankacılık devi Commerzbank'ın hisselerinin yüzde 9'unu satın almasının ardından, İtalyan bankanın CEO'sundan 'birleşme' açıklaması gelmişti. Commerzbank ise konuya ilişkin Alman hükümetini uyardı.

Commerzbank yönetimi, Alman hükümetini İtalya'nın ikinci büyük bankası UniCredit ile olası birleşmenin Avrupa'nın en büyük ekonomisinin omurgasını oluşturan şirketler için bir tehdit oluşturacağı konusunda uyardı.

UniCredit'in Commerzbank'ın yüzde 9 hissesini satın almasının ardından Alman hükümet yetkilileri ve UniCredit yöneticileri arasında görüşmeler yapılmıştı.

Financial Times'ın (FT) haberine göre, Alman bankasındaki yöneticiler, UniCredit ile birleşmenin ekonomide önemli rol oynayan küçük ve orta ölçekli Alman şirketlerine kredi vermeyi aksatabileceğini belirtti.

Haberde, birleşmeden sonra kredi kararları ve risk yönetimi yeteneklerinin yurt dışına taşınabileceği ve onlarca yıldır Commerzbank ile bankacılık yapan yerel müşterilere verilen hizmetlerin sekteye uğrayabileceği belirtildi.

FT'ye açıklamada bulunan UniCredit, bu argümanların grubun iç işleyişini yanlış yansıttığını ve tüm pazarlarda "tam bağımsız tüzel kişiliklere" sahip "pan-Avrupa" bir banka olduğunu kaydetti.

Alman hükümetinden Commerzbank'daki hisselerini azaltma planıAlman hükümetinden Commerzbank'daki hisselerini azaltma planı

 

UniCredit, Commerzbank'ın 700 milyon euroluk hissesini aldıUniCredit, Commerzbank'ın 700 milyon euroluk hissesini aldı

 

UniCredit CEO'su Orcel: Commerzbank ile birleşebilirizUniCredit CEO'su Orcel: Commerzbank ile birleşebiliriz

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/commerzbanktan-unicredit-birlesmesine-iliskin-uyari/1818462