Yazdır

Ortadoğu'daki gerilim petrol fiyatlarına yansıdı

Tarih: 23 Eylül 2024 - 07:18

İsrail ve Hizbullah arasında yeniden artan çatışma ortamı emtia fiyatlarına da yansıdı. Petrol fiyatları ikinci haftalık kazancın ardından yönünü yukarı doğru çevirdi

Petrol, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmasına odaklanarak ikinci haftalık kazancının ardından yükseldi.

Brent, Nisan ayından bu yana en büyük haftalık artışını kaydederek yüzde 4 arttıktan sonra varil başına 75 dolara doğru tırmanırken, ABD ham petrolü 71 doların üzerinde işlem görüyor.

Hizbullah, Pazar günü yaklaşık 115 roket, füze ve insansız hava aracını kuzey İsrail'e fırlattı ve bu durum Lübnan'daki İran destekli gruba karşı saldırılara yol açtı.

Tansiyonun yükselmesi ve bu durumun OPEC üreticisi İran'ı da içine çekeceği korkusu, petrolde risk priminin geri dönmesine yol açtı. Öte yandan Brent'in bu ayın başlarında ulaştığı 2021'den bu yana en düşük seviyeden yüzde 8'den fazla yükselmesine sebep oldu.

Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Ham petrol bir süre bekleme moduna girebilir ve geçen haftanın kazanımlarını sağlamlaştırabilir" dedi.

OPEC Salı günü yıllık Dünya Petrol Görünümü'nü yayınlayacak ve bu da potansiyel olarak tüketime dair daha fazla içgörü sunacak.

Fed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadıkFed yetkilisi Bowman: Enflasyon hedefimize henüz ulaşamadık

 

Fitch, İngiltere'nin büyüme beklentisini yükselttiFitch, İngiltere'nin büyüme beklentisini yükseltti

 

Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajıTimes Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ortadogudaki-gerilim-petrol-fiyatlarina-yansidi/1818452