Yazdır

Hizbullah İsrail’e 100’den fazla roket attı

Tarih: 22 Eylül 2024 - 15:55

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Bölge topyekûn bir savaşa doğru sürüklenirken Pazar günü erken saatlerde Lübnan'dan İsrail'e 100'den fazla roket atıldı.

İsrail ve Hizbullah aylardır tırmanan gerilimin ardından topyekûn bir savaşa doğru sürükleniyor.

İsrail ve Lübnanlı militan grup Hizbullah arasında aylardır tırmanan gerilimin ardından bölge topyekûn bir savaşa doğru sürüklenirken Pazar günü erken saatlerde Lübnan'dan İsrail'e 100'den fazla roket atıldı ve bazıları kuzeydeki Hayfa kenti yakınlarına düştü.

Roketler İsrail'in kuzeyinde önceki atışlardan daha geniş ve daha derin bir alana düşerek bölgede hava saldırısı sirenlerini tetikledi. İsrail ordusu roketlerin "sivil bölgelere doğru" ateşlendiğini savunarak daha önceki atışların çoğunlukla askeri hedeflere yönelik olduğunu hatırlattı ve gerilimin tırmanması ihtimaline işaret etti.

İsrail'in Magen David Adom ilk yardım servisi, binaların hasar gördüğü ve arabaların alev aldığı Hayfa yakınlarında dört kişinin şarapnel nedeniyle yaralandığını ve tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. Tedavi altına alınan kişilerden birinin orta derecede yaralanan 76 yaşındaki bir adam olduğu bildirildi. Bölgedeki hasarın atılan bir roketten mi yoksa İsrail'e ait önleme roketinden mi kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

İsrail yeniden Lübnan'a hava saldırısı düzenlediİsrail yeniden Lübnan'a hava saldırısı düzenledi

 

İsrail Beyrut'u vurdu, Hizbullah'tan misillemeİsrail Beyrut'u vurdu, Hizbullah'tan misilleme

 

İsrail Beyrut'u vurdu, Hizbullah füzelerle saldırdı!İsrail Beyrut'u vurdu, Hizbullah füzelerle saldırdı!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/hizbullah-israile-100den-fazla-roket-atti/1818394