Yazdır

Aziz Yıldırım'a dolandırıcılıkta karar: Binlerce liralık vurguna milyonluk ceza!

Tarih: 21 Eylül 2024 - 09:16

Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi'nin imzasını taklit ederek 765 bin lirayı zimmetine geçiren muhasebeci Murat E.'nin yargılandığı davada mahkeme binlerce liralık vurgun için milyonluk ceza kesti

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinden olan kızı Gülşah Yıldırım Gordi'nin dolandırıcılık mağduru olduğu davada mahkeme kararını verdi. Yıldırımların denizcilik şirketinde muhasebeci olarak çalışan Murat E.'nin imza taklit ederek sahte banka talimatlarıyla 765 bin lira zimmetine geçirmesine ilişkin 13 yıla kadar hapsinin istendiği davanın karar duruşması görüldü.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, Murat E.'nin 20 yıldır yıldırım ailesinin şirketinde muhasebe sorumlusu olduğu ve 2022 yılı içinde haber vermeden ayrıldığı belirtildi. Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, şirket kayıtları incelendiğinde sanığın Aziz Yıldırım ve Gülşah Yıldırım Gordi adına bankalardan para çekme talimatı verip 765 bin lira çektiği, bu miktarı da şirket için harcamayıp Yıldırım ailesine de vermediği aktarıldı.

"Güven esas olduğu için evrak tutmadık"

Murat E.'nin, Yıldırım ailesinin isteği doğrultusunda para çekip onlara ve onların istediği yerlere verdiğini ancak güven esas olduğu için evrak tutmadıklarını söylediği anlatılan mütalaada, imza taklit etmediği ve işten habersiz ayrıldığı için kendisine suç atıldığını öne sürdüğü kaydedildi.

Bilirkişi incelemesinde zimmet belirlendi

Şirket kayıtlarına yapılan bilirkişi incelemesi sonucu sanığın 765 bin lirayı zimmetine geçirdiğinin belirlendiği aktarılan mütalaada, imza taklit ederek farklı tarihlerde bankalardan para çektiği ve şirkete teslim etmediği, kendi üzerinde tuttuğu belirtildi. Cezalandırılması istendi.

Hapis cezası ve milyonluk ceza verildi

Mahkeme, Murat E.'nin "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 8 yıl 9 ay hapis ve 1 milyon 295 bin lira adli para cezasına hükmetti.

Sanık hakkında bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat de oluşmadığını kaydeden mahkeme cezada indirime de gitmedi.

Aziz Yıldırım'ın kuzeni Sürreyya Yalçın icralık olduAziz Yıldırım'ın kuzeni Sürreyya Yalçın icralık oldu

 

Aziz Yıldırım'ın damadı 'Joker Partisi' verdiAziz Yıldırım'ın damadı 'Joker Partisi' verdi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/aziz-yildirima-dolandiricilikta-karar-binlerce-liralik-vurguna-milyonluk-ceza/1818237