Yazdır

IMF'nin Moskova ziyareti iptal edildi

Tarih: 18 Eylül 2024 - 13:46

Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana, IMF tarafından Rusya'ya yapılacak olan ilk ziyaret olması beklenen Moskova ziyareti iptal edildi. IMF'nin Rusya'dan sorumlu icra direktörü Mozhin'e göre iptal, Avrupa ülkelerinin itirazlarından kaynaklandı.

Rus devlet medyasına göre Uluslararası Para Fonu (IMF), Kiev'in Avrupalı müttefiklerinden gelen eleştirilerin ardından, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın geniş çaplı işgali emrini vermesinden bu yana Rusya'ya yapacağı ilk resmi ziyareti süresiz olarak erteledi.

IMF'nin Rusya'dan sorumlu icra direktörü Alexsei Mozhin TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, IMF yönetiminin bu ay sonunda Moskova'ya yapılacak bir ziyaret öncesinde bu hafta Rus ekonomisini incelemeye başlama planlarını, misyonun "teknik olarak hazır olmaması" nedeniyle rafa kaldırdığını söyledi.

Mozhin, son dakika kararının ön görüşmelerin başlaması gereken pazartesi günü alındığını söyledi.

Mozhin, U dönüşünün Avrupa ülkelerinin IMF'nin Rusya ile ilişkilerini yenilemesine yönelik itirazlarından kaynaklandığını öne sürdü.

Financial Times tarafından görülen ve Polonya, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Litvanya, Letonya, Estonya ve AB üyesi olmayan İzlanda ve Norveç tarafından imzalanan bir mektupta bakanlar IMF'ye yönelik "itibar riskinden" bahsetti ve böyle bir ziyaretin "bağışçıların IMF girişimleri yoluyla Ukrayna'yı destekleme çabalarını ve eylemlerini azaltacağını" ima etti.

IMF'den Ukrayna'ya 1.1 milyar dolarlık finansmanIMF'den Ukrayna'ya 1.1 milyar dolarlık finansman

 

TCMB'de ekonomi konferansı: Fed, ECB ve IMF de katılacakTCMB'de ekonomi konferansı: Fed, ECB ve IMF de katılacak

 

IMF: Fed'in faiz indirimine başlaması uygunIMF: Fed'in faiz indirimine başlaması uygun

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/imfnin-moskova-ziyareti-iptal-edildi/1817820