Yazdır

UniCredit CEO'su Orcel: Commerzbank ile birleşebiliriz

Tarih: 16 Eylül 2024 - 11:54

İtalya merkezli UniCredit'in, Alman Commerzbank hisselerinde alım yapmasının üzerine UniCredit CEO'su Orcel'den iki bankanın birleşme ihtimaline ilişkin açıklama geldi.

UniCredit CEO'su Andrea Orcel, İtalyan bankası ile Commerzbank'ın olası bir birleşmesinde değer ve Alman bankacılık piyasasında çok daha güçlü bir rakip yaratabilecek potansiyel gördüğünü söyledi.

Orcel, Almanya'da yayınlanan Handelblatt gazetesine verdiği demeçte şunları söyledi:

"Şimdi bir blok Commerzbank hissesine yatırım yaptık. Bununla iyi bir yatırım yapmak istiyoruz. Eğer bu bir birleşmeye dönüşecekse, paydaşlar bizim onlar için değer yaratacağımıza ikna olmalı ve bunu kabul etmelidir.

Avrupa'nın ve Almanya'nın daha güçlü bankalara ihtiyacı var. Bankalar büyümeyi ve önümüzdeki muazzam dönüşümü finanse etmelidir.

Şimdilik sadece bir hissedarız. Ancak iki bankanın birleşmesi tüm paydaşlar için önemli bir katma değer sağlayabilir ve Alman bankacılık piyasasında çok daha güçlü bir rakip yaratabilir. Özel müşteriler daha iyi desteklenebilir ve Alman KOBİ'leri finansmanla güçlendirilebilir ve daha kapsamlı uluslararası destek verilebilir."

UniCredit, Commerzbank'ın 700 milyon euroluk hissesini aldıUniCredit, Commerzbank'ın 700 milyon euroluk hissesini aldı

 

UniCredit hukuki süreç başlattıUniCredit hukuki süreç başlattı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/unicredit-ceosu-orcel-commerzbank-ile-birlesebiliriz/1817469