Yazdır

Çin'de konut krizi: Ev fiyatları düşmeye devam ediyor

Tarih: 15 Eylül 2024 - 18:56

Çin'de ağustosta ortalama ev fiyatları yıllık bazda yüzde 5,7 oranında bir kez daha geriledi. Analistlere göre, Çin'de konut alıcılarının talebi, geliri ve güveninin toparlanması biraz zaman alabilir.

Çin'in büyük şehirlerindeki yeni ev fiyatları, hükümetin emlak sektöründeki gerilemeyi tersine çevirme çabalarına rağmen ağustos ayında daha büyük bir oranda düştü.

The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verileri kullanarak yaptığı hesaplamalara göre, Çin'in 70 kentindeki ortalama yeni ev fiyatları ağustos ayında temmuz ayına göre yüzde 0,73 oranında düştü. Bu düşüş temmuz ayındaki aylık yüzde 0,65'lik düşüşün ardından gerçekleşti.

Veriler, 70 şehirden 67'sinde konut fiyatlarının ağustos ayında bir önceki aya göre düşüş gösterdiğini ortaya koyarken, temmuz ayında bu rakam 66 şehirdi.

Yıllık bazda ise ortalama konut fiyatları temmuz ayındaki yüzde 5,3'lük düşüşün ardından ağustos ayında yüzde 5,7 oranında geriledi. 70 şehirden 68'i temmuz ayında olduğu gibi geçen yılın alynı dönemine göre fiyat düşüşü bildirdi.

"Piyasa daha güçlü politika bekliyor"

Emlak ajansı Centaline'in baş analisti Zhang Dawei, konut alıcılarının talebi, geliri ve güveninin toparlanması biraz zaman alacağından Çin'in emlak piyasasının hala kademeli olarak dibe vurma sürecinde olduğunu söyledi ve "Piyasa daha güçlü bir politika bekliyor" dedi.

Çin'e yabancı yatırım girişi yüzde 31.5 gerilediÇin'e yabancı yatırım girişi yüzde 31.5 geriledi

 

Çin ekonomisinde işler iyi gitmiyorÇin ekonomisinde işler iyi gitmiyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/cinde-konut-krizi-ev-fiyatlari-dusmeye-devam-ediyor/1817368