Yazdır

Lagarde'dan İtalya'nın daha büyük faiz indirimi çağrılarına ret

Tarih: 13 Eylül 2024 - 14:54

Lagarde, yaptığı konuşmada, “Avrupa Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur, bu anlaşmalarda çok açık bir şekilde belirtilmiştir. Herhangi bir siyasi baskıya maruz değiliz” dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin herhangi bir siyasi baskıya maruz kalmayan bağımsız bir kurum olduğunu belirterek, İtalya'nın daha büyük faiz indirimi çağrılarını reddetti.

Frankfurt merkezli Euro bölgesi merkez bankası mevduat faizini 25 baz puan düşürerek %3.50'ye çekerken iki İtalyan bakan ECB'yi eleştirmiş ve cesaretsizlikle suçlamıştı.

Lagarde, Budapeşte'de AB ekonomi bakanlarının gayrı resmi bir toplantısında yaptığı konuşmada, “Avrupa Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur, bu anlaşmalarda çok açık bir şekilde belirtilmiştir. Herhangi bir siyasi baskıya maruz değiliz” dedi.

Başbakan Giorgia Meloni hükümetinin ECB'ye karşı çıkan üyelerinden biri olan Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de bankanın kurucu anlaşmasının reforme edilmesi çağrısında bulundu.

Tajani, “Bugün Avrupa Merkez Bankası sadece enflasyonla mücadele ile ilgileniyor, (ancak) bu yeterli değil, büyümeyi teşvik etmek için para birimini yönetebilecek bir merkez bankasına ihtiyacımız var” dedi.

ECB üyesi Villeroy: Faizler kademeli olarak düşürülmeliECB üyesi Villeroy: Faizler kademeli olarak düşürülmeli

 

ECB faiz kararını açıkladıECB faiz kararını açıkladı

 

Lagarde: Ekonomik toparlanma ters rüzgarlarla karşı karşıyaLagarde: Ekonomik toparlanma ters rüzgarlarla karşı karşıya

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/lagardedan-italyanin-daha-buyuk-faiz-indirimi-cagrilarina-ret/1817157