Yazdır

Bill Gates'ten korkutucu tahmin: Yeni pandemi ve savaş

Tarih: 11 Eylül 2024 - 14:10

Milyarder Bill Gates verdiği demeçte, "Büyük bir savaştan kaçınırsak, büyük ihtimalle önümüzdeki 25 sene içinde başka bir pandemi olacak" sözlerini dile getirdi.

ABD'li yazılım şirketi Microsoft'un kurucusu milyarder Bill Gates, verdiği son röportajda en fazla endişe duyduğu 'iki olası felaket' senaryosunu açıkladı.

"Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir" ifadesini kullanan Gates, "Büyük bir savaştan kaçınırsak... büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak" şeklinde konuştu.

Gates, konuşmasında ABD'ye atıfta bulunarak "Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" diye de eleştiride bulundu.

2020'de uyarmıştı

2022 yılında "Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz" adlı kitabı kaleme alan Bill Gates, ABD başta olmak üzere birçok hükümeti, 2020'de pandemiye karşı yeterli hazırlık yapmadıkları konusunda uyarmıştı.

Gates, kitabında küresel çapta daha etkili karantina önlemleri, hastalık takibine yönelik yatırımlar ve aşı araştırma ve geliştirme çalışmalarının hızlandırılması gibi önerilerde bulunmuştu. KOVID-19 pandemisinden önce de benzer uyarılarda bulunan Gates, bu açıklamalarıyla uzun süre komplo teorisyenlerinin hedefi olmuştu.

 Bill Gates, Buffet gibi olmak istiyor Bill Gates, Buffet gibi olmak istiyor

 

Elon Musk’tan Bill Gates’e uyarı: Tesla’yı açığa satmaktan vazgeçElon Musk’tan Bill Gates’e uyarı: Tesla’yı açığa satmaktan vazgeç

 

Bill Gates'in eski eşi Gates Vakfı'ndan ayrıldı: Ek 12.5 milyar dolar alacak!Bill Gates'in eski eşi Gates Vakfı'ndan ayrıldı: Ek 12.5 milyar dolar alacak!

 

Bill Gates servetini nasıl değerlendiriyor?Bill Gates servetini nasıl değerlendiriyor?

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bill-gatesten-korkutucu-tahmin-yeni-pandemi-ve-savas/1816767