Yazdır

Avrupalı batarya üreticisi Northvolt, bazı tesislerini satacak

Tarih: 09 Eylül 2024 - 15:40

Avrupalı batarya üreticisi Northvolt, yaşadığı sorunlar nedeniyle çalışan sayısını azaltacak ve bazı tesislerini satacak

Avrupa'nın önde gelen batarya üretici Northvolt, İsveç'in kuzeyindeki zor durumdaki ilk gigafactory'sine yeniden odaklanarak ayakta kalmayı hedeflerken, çok sayıda kişiyi işten çıkaracak ve enerji depolama ve malzeme işlerini satacak ya da ortak arayacak.

FT'nin haberine göre, İsveçli üretici, Kuzey Kutup Dairesi'nin hemen altındaki fabrikasında yaşanan sorunlar nedeniyle büyük ölçüde gecikti ve Avrupalı otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara geçme planlarını yavaşlatmasından muzdarip.

Northvolt yaptığı açıklamada katot aktif malzeme üretimini durduracağını, bir tesisi satıp yerine Çinli ya da Koreli şirketlerden alım yapacağını ve Polonya'nın Gdansk kentinde bulunan enerji depolama işi için bir alıcı ya da ortak arayacağını söyledi.

Volkswagen, Goldman Sachs, BMW, Siemens ve BlackRock tarafından desteklenen grup, maliyet düşürme planının şu anda 7.000 çalışanı olan "işgücümüzün büyüklüğü konusunda maalesef bazı zor kararlar içereceğini" söyledi. Yöneticilere göre, İsveç'te Volvo Cars ile ortak bir girişimde ve Almanya ve Kanada'da üç gigafabrika daha inşa etme planlarını da erteleyecek.

Ampherr Batarya Fabrikası açıldı: 2 GW batarya üretimi hedefiAmpherr Batarya Fabrikası açıldı: 2 GW batarya üretimi hedefi

 

Elektrikli araç bataryaları için talaşlı çözüm!Elektrikli araç bataryaları için talaşlı çözüm!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/avrupali-batarya-ureticisi-northvolt-bazi-tesislerini-satacak/1816344