Yazdır

Tarihi Akdamar Kilisesi'nde 12'nci ayin yapıldı

Tarih: 08 Eylül 2024 - 16:14

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan 1100 yıllık kilisede bu yıl 12'nci ayin gerçekleşti. Ayine yurt içinden ve dışından çok sayıda kişi katıldı


Van'ın Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası'nda bulunan 1100 yılık Akdamar Kilisesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005'te restorasyon çalışması başlatıldı. Kilise 2007'de de uluslararası törenle 'Anıt Müze' olarak açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan tarihi kilisede, 19 Eylül 2010'da 95 yıl aradan sonra ilk ayin yapıldı.

EK SEFERLER DÜZENLENDİ

Akdamar Kilisesi bu yıl 12'nci ayine ev sahipliği yaptı.Her yıl eylül ayının ikinci pazar günü yapılan ayin için yurt içinden ve dışından gelen çok sayıda kişi, teknelerle adaya ulaşım sağladı. Ek seferler düzenlendi.
Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'ın başkanlığını yaptığı ayini Kıdemli Peder Drtad Uzunyan yönetti.

Katılımcılar mum yaktığı, dua etti ve ilahiler okudu.

"YÜREĞİMİZ MUTLULUKLA DOLU"

Maşalyan, "İstanbul, Ermenistan, ABD ve Almanya gibi dünyanın pek çok yerinden gelen hac ziyaretçileri ile geleneksel ibadetimizi yaptık. Yüreğimiz mutlulukla dolu. Adaya her geldiğimizde buranın imarının daha da yetkinleştiğini görüyoruz. Çevre düzenlemesi yapılıyor. Sayın Valimiz Ozan Balcı'ya gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum" dedi.

Tarihi mabetlerde ibadet yapmanın önemine değinen Maşalyan, "Geldik ve huzur içinde ibadetimizi gerçekleştirdik. Bu gibi tarihi yerler ülkenin büyük kazancı. Bu toprakların çok renkli, çok kültürlü, çok dinli geçmişine tanıklık ediyorlar ki bunların korunması ve turizme açılması herkes gibi bizim de en büyük temennimiz. Çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Maşalyan, ayine katılanlarla fotoğraf çektirdi

Hindistan'daki ayinde facia: 104 ölüHindistan'daki ayinde facia: 104 ölü

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/tarihi-akdamar-kilisesinde-12nci-ayin-yapildi/1816184