Yazdır

Trump'ın cezası seçim sonrasına ertelendi

Tarih: 06 Eylül 2024 - 22:10

New York Yüksek Mahkemesi, Trump’a yönelik ticari kayıtlarda sahtecilik suçlamasıyla ilgili cezanın tarihini 18 Eylül'den 26 Kasım'a ertelemeyi kabul etti

New York Yüksek Mahkemesi Yargıcı Juan Merchan, Cuma günü Donald Trump’a yönelik ticari kayıtlarda sahtecilik suçlamasıyla ilgili cezanın, 2024 başkanlık seçimlerinin ardından verileceğine karar vererek, Trump'a önemli bir siyasi fırsat sundu. Bu karar, Trump'ın seçim kampanyası sırasında hukuki süreçlerin yaratabileceği olası kaosu engellemiş oldu.

CNBC-e'nin haberine göre, Yargıç Merchan, Trump’ın ceza tarihini 18 Eylül'den 26 Kasım'a ertelemeyi kabul etti. MarketWatch tarafından aktarılan bilgilere göre bu karar, 2024 başkanlık seçimlerine yakın bir dönemde büyük bir hukuki kriz yaşanmasını önlemeye yönelikti. Trump, 2016 seçim kampanyası sırasında yapılan susturma parası ödemeleriyle ilgili iş kayıtlarında tahrifat yapmakla suçlanmış ve Mart ayında bu suçlamalardan mahkum olmuştu.

Bu mahkumiyet, Trump'ı suçtan hüküm giyen ilk eski ABD başkanı yaptı ve bu durum, Trump’ın yeniden başkanlığa aday olma sürecinde önemli bir yasal engel teşkil etti.

Yargıç Merchan, kararında, ceza tarihini ertelemenin siyasi süreci etkileme olasılığının en düşük ihtimal olduğunu belirtti. Bu kararın, mahkemenin herhangi bir siyasi partiyi veya adayı avantajlı ya da dezavantajlı duruma düşürmek amacıyla hareket ettiği iddialarını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Merchan, kararın kolay alınmadığını, ancak adaletin çıkarlarının en iyi şekilde ilerletilmesi amacıyla verildiğini vurguladı.

Trump, işlediği suçlar nedeniyle dört yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya bulunuyor. Ancak Merchan’ın Trump’a daha hafif bir ceza veya denetimli serbestlik verme ihtimali yüksek. Trump’ın ceza tarihi başlangıçta 11 Temmuz olarak belirlenmişti. Fakat Yüksek Mahkeme’ye başvurarak, kendisine görevdeyken dokunulmazlık tanıyan bir karara dayanarak mahkumiyet kararının bozulması için itirazda bulunması üzerine, ceza tarihi 18 Eylül'e ertelenmişti. Mahkemeye sunulan bu itiraz, Trump'ın resmi eylemlerinden kaynaklanan dokunulmazlık iddialarını içeriyordu.

Manhattan savcıları ise susturma parası ödemelerinin Trump’ın göreve gelmesinden önce yapıldığını ve bu nedenle resmi işlem olarak değerlendirilemeyeceğini savunuyor. Savcılar ayrıca, Trump'ın başkanlık döneminde gerçekleştirdiği bazı eylemlere dayanan delillerin bile dava ile ilgisi olmadığını öne sürdü.

Merchan, başlangıçta 16 Eylül'de dokunulmazlık iddiası hakkında karar vereceğini açıklamıştı. Ancak bu karar, şimdi 12 Kasım’a ertelendi.

Fed yetkilisinden faiz indirimi yorumuFed yetkilisinden faiz indirimi yorumu

 

Rusya: 7 bölgeyi ele geçirdikRusya: 7 bölgeyi ele geçirdik

 

Bankacılık ve finans sektöründe iş imkanları azalıyorBankacılık ve finans sektöründe iş imkanları azalıyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/trumpin-cezasi-secim-sonrasina-ertelendi/1816028