Yazdır

Eylülde altına yatırım için 3 iyi neden

Tarih: 05 Eylül 2024 - 18:03

Küresel ekonomide dengeler değişirken altın yatırımları için de güçlü bir potansiyel oluşuyor. CBS News haberine göre altın yatırımları için doğru zaman gelmiş olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni bir ayın başlaması mali durumunuzu yeniden değerlendirmek için iyi bir dönemdir. Portföyünüzde neyin çalışıp nelerin çalışmadığını gözlemleyebilirsiniz. Hangi yatırım tercihlerinin ekonomideki gelişmelere ayak uydurabileceğini tahmin edebilirsiniz.

CBS News’in haberine göre birçok Amerikalı için son yıllarda en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi altın ve gümüş oldu. Zira altın yatırımı yapmanın birden fazla faydası bulunuyor. Habere göre özellikle de son yıllarda ekonomik ortam altın yatırımlarının avantajlarını ortaya çıkardı.

Bununla birlikte altın yatırımlarının avantajları henüz tam olarak ortadan kalkmış değil. CBS haberine göre eylül ayında da altına yatırım yapmak için ikna edici nedenler var. Haberde hem amatör yatırımcılar hem de tecrübeli yatırımcılar için altın tercihinin faydalarına dair 3 sebep sıralanıyor:

Hızlı kâr etme potansiyeli

Altının fiyatı 1 Ocak'ta ons başına 2.063,73 dolardan başladı. Ancak 4 Eylül itibariyle, ons başına 2.490,70 dolar civarındaydı. Bir yıldan kısa bir sürede %20'den fazla bir artış gerçekleştirdi. Bazı uzmanlara göre ise ons altın 3.000 dolar veya daha yüksek bir seviyeye ulama potansiyeline sahip.

Altın, gelir getiren bir varlıktan ziyade bir güvenli liman varlığı olarak kabul edilse de mevcut ekonomik tablo altından potansiyel olarak hızlı bir kâr elde etmek için nadir bir fırsat sunuyor. Bununla birlikte, yatırımcıların proaktif olmaları ve getirilerini en üst düzeye çıkarmak için satın almanın ucuz yollarını aramaları gerekecektir. Alım için doğru yerleri araştırmaya başlarlarsa, altını şimdi alıp hızlı bir kâr elde edebilirler.

Satış kolaylığı

Altına olan talep sürekli olarak yüksek kalma eğilimindedir. Bu da alım satım süreçlerini kolaylaştırır. Fiyatın önümüzdeki aylarda artma potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda şu anda satmak da oldukça kolaydır. Altın alırken toplu alımlarda indirim yakalayabilir ve daha sonra yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Bununla birlikte hemen satmayı düşünenlerin ne kadar altın aldıkları konusunda mantıklı olmaları gerekir. Altın genellikle uzun vadeli bir yatırım varlığı olarak kabul edilir. Büyük getiriler elde etmek için altının daha iyi bilinen portföy koruma ve çeşitlendirme aracı olma özelliklerinin dikkate alınması gerekir.

Piyasalardaki dalgalanmalara karşı portföy koruması

Küresel borsalar enflasyona ilişkin olumlu haberlerle birlikte yıl başından bu yana iyi bir performans gösterdi. Ancak son zamanlarda işsizlik ve diğer ekonomik faktörlere ilişkin endişeler sallantılı bir borsa performansına sebep oldu. İşsizlik ve enflasyon raporlarının yayınlanmasıyla birlikte borsalarda bazı iniş çıkışların görülmesi neredeyse kaçınılmaz. Dolayısıyla hisse senedi ve tahvil yatırımlarının bir kısmını bir portföy koruma varlığı olan ve hatta yükselme eğilimi gösteren altınla dengelemek mantıklı bir hamle olabilir. Ancak uzmanlar portföyünüzdeki diğer varlıklarla karşılaştırıldığında altının payının %10 ile sınırlı tutulması gerektiğini belirtiyor.

Herhangi bir yatırım biçimi için doğru zamanlama her zaman kişiye göre değişir. Ancak CBS haberi eylül ayının altın yatırımı için iyi bir zamanlama olabileceğini iddia ediyor. Yine de yatırımcıların altının doğru bir hamle olup olmadığına ilişkin artıları ve eksileri dikkatlice tartması gerekiyor.

Altının kilogram fiyatı gerilediAltının kilogram fiyatı geriledi

 

Merkez Bankası açıkladı: Rezervler gerilediMerkez Bankası açıkladı: Rezervler geriledi

 

Ons altın Fed'den faiz indirimi beklentileriyle güçlendiOns altın Fed'den faiz indirimi beklentileriyle güçlendi

 

Dünya Altın Konseyi'nden yatırımcılara altın tavsiyesiDünya Altın Konseyi'nden yatırımcılara altın tavsiyesi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/eylulde-altina-yatirim-icin-3-iyi-neden/1815853