Yazdır

İstanbul'da yaşam maliyeti yıllık bazda yüzde 61 arttı

Tarih: 05 Eylül 2024 - 10:59

İstanbul’da yaşamanın maliyeti ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,84 yükseldi

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre %61,84 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 68.933 lira olarak hesaplandı.

Bir önceki yılın ağustos ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık (son 12 ay) artış oranı%61,84 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 68.933 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti,geçtiğimiz aya göre 2.383 liraarttı.

Tuvalet kağıdı yıllık bazda %124,77 oranında arttı.

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın ağustos ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin %124,77 artış oranı ile tuvalet kağıdı fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Hatice Karahan: Mali görünüm önümüzdeki dönemde enflasyon için etkili olacakHatice Karahan: Mali görünüm önümüzdeki dönemde enflasyon için etkili olacak

 

TCMB: Enflasyonun ana eğiliminde kayda değer değişiklik yokTCMB: Enflasyonun ana eğiliminde kayda değer değişiklik yok

 

Ekonomistlerden enflasyon değerlendirmesi! Faiz indirimi için kapı aralandı mı?Ekonomistlerden enflasyon değerlendirmesi! Faiz indirimi için kapı aralandı mı?

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/istanbulda-yasam-maliyeti-yillik-bazda-yuzde-61-artti/1815773