Yazdır

Cevdet Yılmaz, OVP'nin açıklanacağı tarihi duyurdu

Tarih: 02 Eylül 2024 - 21:37

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada, 'Orta Vadeli Programı (OVP) 5 Eylül Perşembe günü açıklayacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili olarak 5 Eylül’de detaylı bilgi vereceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılına ilişkin büyüme verileri ve Orta Vadeli Program (OVP) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı büyüme oranını son revizyonlarla yüzde 4.5'ten yüzde 5.1'e çıkardığını vurguladı. Yılmaz, revizyonun, büyüme bazını artırdığını ancak bu yıl üzerindeki etkisinin biraz olumsuz olduğunu belirtti.

Büyüme verilerindeki diğer bir güncellemeye de değinen Yılmaz, "Birinci çeyrek büyümemizi yüzde 5.7'den yüzde 5.3'e revize ettik. İkinci çeyrek büyüme oranımız yüzde 2.5 olarak gerçekleşti ve ilk altı ayın ortalama büyüme oranı yüzde 3.8 oldu," dedi.

Orta Vadeli Program’a (OVP) ilişkin bilgi veren Yılmaz, 2025-2027 dönemine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve güncellenmiş OVP’nin 5 Eylül'de kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Yılmaz, "Güncel OVP'yi 5 Eylül'de açıklamayı planlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz'dan 'vergi affı' açıklaması: Gündeme gelmediCevdet Yılmaz'dan 'vergi affı' açıklaması: Gündeme gelmedi

 

Cevdet Yılmaz: Türkiye'nin kalkınma süreçlerini hep birlikte inşa ediyoruzCevdet Yılmaz: Türkiye'nin kalkınma süreçlerini hep birlikte inşa ediyoruz

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/cevdet-yilmaz-ovpnin-aciklanacagi-tarihi-duyurdu/1815342