Yazdır

BAE bankalarından Rus şirketlerine ödeme engeli

Tarih: 29 Ağustos 2024 - 08:15

BAE bankaları, Rus şirketlerinin Çin'den elektronik bileşenler ve tüketici elektroniği için yaptığı ödemeleri reddetmeye başladı

Rusya'ya yönelik yaptırımların etkileri genişlemeye devam ediyor. Özellikle ikincil yaptırım tehditleri, Rus şirketlerinin uluslararası ticaret faaliyetlerini olumsuz etkiliyor. Kommersant gazetesinin haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) bankalar, ağustos ayının başından itibaren Rus şirketlerinin Çin'den elektronik bileşenler ve tüketici elektroniği satın almak için gerçekleştirdiği ödemeleri kabul etmeyi durdurdu.

Piyasa aktörlerinin gazeteye verdiği bilgilere göre, ödeme sürecinin işleyişi, ikincil yaptırımların yaratabileceği riskler nedeniyle daha da karmaşık hale geldi.

Haberde ayrıca, söz konusu ürünlerin Birleşik Arap Emirlikleri'ne ulaşmaması durumunda bankaların ödemeleri reddettiği belirtiliyor.

Kommersant'ın kaynaklarına göre, Rus kuruluşlar, Çinli firmalara para transferi yapmak için bu ülkedeki şirketleri bir yol olarak kullanıyordu, ancak ürünler doğrudan Rusya'ya gönderiliyordu.

Düşük komisyon ücretleri nedeniyle BAE üzerinden yapılan ödemeler Rus şirketleri avantajlıydı. Gazetenin görüştüğü kaynaklar, engellemeyi Çin tarafının başlattığını ileri sürdü. (Türkrus)

Rus şirketlerinin paraları yurt dışında kalıyorRus şirketlerinin paraları yurt dışında kalıyor

 

ABD'den Rus şirkete ambargo!ABD'den Rus şirkete ambargo!

 

ABD'den yeni Rusya yaptırımları: Türkiye'den şirketler de listede!ABD'den yeni Rusya yaptırımları: Türkiye'den şirketler de listede!

 

Rusya bağlantılı 46 binden fazla şirkete yakın takipRusya bağlantılı 46 binden fazla şirkete yakın takip

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bae-bankalarindan-rus-sirketlerine-odeme-engeli/1814692