Yazdır

Polonya: Ukrayna'ya daha fazla yardım yapamayız

Tarih: 28 Ağustos 2024 - 13:16

Ukrayna'ya halihazırda yapılan milyarlarca dolarlık askeri yardımların savunma kabiliyetini etkilediğini vurgulayan Polonya Milli Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysh, daha fazla destek sağlayamayacaklarını açıkladı.

Polonya Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, ülkenin mevcut savunma kapasitesinin korunması için Ukrayna'ya daha fazla yardım yapılamayacağını duyurdu.

Polonya’nın Ukrayna’ya zaten milyarlarca dolarlık askeri yardım sağladığını vurgulayan Kosiniak-Kamysh, "Ukrayna’ya transfer edebileceğimiz her şeyi transfer ettik" dedi.

25,9 milyar dolarlık askeri yardım

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya’nın Ukrayna’ya binden fazla askeri teçhizat transfer ettiğini ve toplam askeri yardım hacminin yaklaşık 100 milyar zlotiye (25,9 milyar dolar) ulaştığını açıkladı.

Haberrus'un haberine göre, bu yardımlar arasında T-72, RT-91 Twardy, Leopard tankları, zırhlı personel taşıyıcıları, Rosomak piyade savaş araçları, Krab kundağı motorlu silahlar, MiG-29 savaş uçakları ve helikopterler yer aldı.

Varşova kendi güvenliğine odaklanacak

Kosiniak-Kamysh, Polonya’nın savunma kapasitesinin korunmasının en büyük öncelikleri olduğunu ve bu nedenle alınan tüm kararların bu çerçevede değerlendirildiğini belirtti.

Polonya’nın, kendi güvenliğini sağlamak amacıyla Ukrayna’ya daha fazla askeri destek sağlayamayacağını net bir şekilde ifade eden bakan, Ukraynalı yetkililerin de bu durumu anlaması gerektiğini söyledi.

Bu açıklamalar, Polonya’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin sınırlarına geldiğini ve bundan sonra Varşova’nın kendi güvenliğine odaklanacağını göstermesi açısından önemli.

Polonya, ABD'den 96 adet 'Apache' saldırı helikopteri alacakPolonya, ABD'den 96 adet 'Apache' saldırı helikopteri alacak

 

Almanya ve Polonya savunma iş birliğini genişletecekAlmanya ve Polonya savunma iş birliğini genişletecek

 

Polonya'dan Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğine 2,5 milyar dolarPolonya'dan Rusya ve Belarus ile sınır güvenliğine 2,5 milyar dolar

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/polonya-ukraynaya-daha-fazla-yardim-yapamayiz/1814580