Yazdır

İngiltere'den 'bütçe' açıklaması: "İşler hayal ettiğimizden de kötü"

Tarih: 27 Ağustos 2024 - 15:52

İngiltere'nin yeni Başbakanı Starmer, yapılacak olan vergi artışlarına göz kırptı. Bütçedeki 22 milyar sterlinlik kayba ilişkin konuşma yapan Starmer, "İşler hayal ettiğimizden de kötü" dedi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, bütçedeki açığa ilişkin açıklamalarda bulunurken, son muhafazakar hükümete ilişkin eleştirilerini de sürdürdü.

Önceki hükümet dönemi hakkında '14 yıllık çürüme' ifadelerini kullanan Starmer, ekim ayında yapılacak bütçenin 'acı verici' olacağı uyarısında bulundu ve halktan 'uzun vadeli kazanç için kısa vadeli acıyı' kabul etmelerini istedi.

"İşler hayal ettiğimizden de kötü"

İngiltere’de Başbakan Starmer, görevdeki ilk büyük konuşmasını Birleşik Krallık kamu maliyesini yeniden inşa etmeye çalışırken olası vergi artışlarına zemin hazırlamak için kullandı.

Salı günü televizyonda yayınlanan konuşmasında "22 milyar sterlinlik kara deliği ben yaratmadım" ifadelerini kullanan Starmer, "İşler hayal ettiğimizden de kötü" dedi.

Vergi artışları için sinyaller

Bloomberg HT'nin haberine göre, Maliye Bakanı Rachel Reeves'in bütçe açıklamasını 30 Ekim'de yapması bekleniyor. Reeves, İşçi Partisi'nin temmuz ayındaki seçim zaferinden kısa bir süre sonra muhafazakarların kamu maliyesinde 'kara delik' ortaya çıkardığını belirtmiş ve hesapları dengelemeye yardımcı olmak için sonbahardaki bütçede vergileri artırmak zorunda kalabileceğinin sinyalini vermişti.

İngiltere'nin bütçesinde 22 milyar sterlin kayıp!İngiltere'nin bütçesinde 22 milyar sterlin kayıp!

 

İngiltere'de tüketici güveninde 3 aylık zirveİngiltere'de tüketici güveninde 3 aylık zirve

 

İngiltere'de ücret artışlarında yavaşlama bekleniyorİngiltere'de ücret artışlarında yavaşlama bekleniyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ingiltereden-butce-aciklamasi-isler-hayal-ettigimizden-de-kotu/1814420