Yazdır

Euro Bölgesi'nde ücret artışlarında yavaşlama

Tarih: 22 Ağustos 2024 - 12:55

ECB tarafından yapılan açıklamaya göre, Euro Bölgesi'nde ücret artışları yüzde 3,55 seviyesinde gerçekleşti. Ücret artışlarındaki bu yavaşlama sonrası eylül ayında ECB'den bir faiz indirimi daha geleceği yönündeki beklentiler yükseldi.

Euro Bölgesi'nde ücret artışları haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde önemli ölçüde yavaşlayarak Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) borçlanma maliyetlerinde daha fazla indirim yapmasının önünü açtı.

ECB bugün yaptığı açıklamada, işverenler ile işçi sendikaları veya benzer kurumlar arasındaki müzakereler yoluyla belirlenen ücretlerin bir yıl öncesine göre yüzde 3,55 daha yüksek olduğunu ve yılın ilk üç ayında kaydedilen yüzde 4,74'lük artışın yavaşladığını belirtti. Bu, ekonomistlerin beklediğinden daha yavaş bir artış oldu.

Ücret artışındaki yavaşlama, hizmet fiyatlarının da düşeceğine işaret ederek politika yapıcıların 12 Eylül'deki bir sonraki toplantısında ikinci bir faiz indiriminin önünü açabilir.

Euro Bölgesi ekonomik akvitesinde sürpriz performasnEuro Bölgesi ekonomik akvitesinde sürpriz performasn

 

Panetta'dan Euro Bölgesi için 'ortak bütçe' talebiPanetta'dan Euro Bölgesi için 'ortak bütçe' talebi

 

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda arttıEuro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda arttı

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon arttıEuro Bölgesi'nde enflasyon arttı

 

Euro Bölgesi'nden haziranda 22.3 milyar euro ticaret fazlası Euro Bölgesi'nden haziranda 22.3 milyar euro ticaret fazlası

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/euro-bolgesinde-ucret-artislarinda-yavaslama/1813722