Yazdır

Rusya bağlantılı 46 binden fazla şirkete yakın takip

Tarih: 22 Ağustos 2024 - 08:05

AB'de 46 binden fazla Rusya bağlantılı firma tespit edildi ve 100 bin euroyu aşan tüm işlemler için yeni bir raporlama zorunluluğu getirildi

Avrupa Birliği'nde (AB) Rusya ile bağlantılı şirketlerin sayısı, bölgedeki ekonomik ve siyasi dinamikler açısından önemli bir konu haline geldi. Moody's tarafından yapılan son analiz, bu şirketlerin AB genelinde nasıl bir dağılıma sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Moody's'in araştırmasına göre, AB'de 46 binden fazla "Rusya bağlantılı" şirket tespit edildi. Bu işletmelerin en yoğun bulunduğu ülkeler Çekya (12 bin 480), Bulgaristan (9 bin 581), Almanya (4 bin 296), Letonya (3 bin 338) ve İtalya (2 bin 539) olarak sıralandı. Avrupa Birliği, Temmuz 2024 itibarıyla bu tür işlemler için yeni bir raporlama zorunluluğu getirdi ve AB'deki kredi ve finans kuruluşları, bu faaliyetleri daha yakından izlemeye başlayacak.

100 bin euroyu aşan tüm işlemleri kapsıyor

Türkrus'un haberine göre, yeni raporlama zorunluluğu, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı 12. yaptırım paketi kapsamında hayata geçirildi. Bu düzenleme, AB'den AB dışındaki herhangi bir ülkeye yapılan ve 100 bin euroyu aşan tüm işlemleri kapsıyor. Özellikle Rusya'ya ait veya Rusya kontrolündeki varlıklardan kaynaklanan işlemler, ulusal yetkili makamlara raporlanmak zorunda olacak.

Moody's, Temmuz 2024 itibarıyla AB'deki Rusya bağlantılı işletmelerin kimliklerini belirleyerek, finans kuruluşlarına bu işletmelerle ilgili işlemleri raporlama konusunda yardımcı olmayı hedefliyor.

AB'nin getirdiği bu yeni raporlama yükümlülüğü, Rusya ile bağlantılı finansal hareketlerin izlenmesini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu düzenlemeye uyum sağlamak, finansal kuruluşlar için hem düzenleyici standartlara uygunluk hem de Rusya ile bağlantılı işlemlerden kaynaklanan risklerin azaltılması açısından öncelikli olacak.

Rus şirketlerinin paraları yurt dışında kalıyorRus şirketlerinin paraları yurt dışında kalıyor

 

Rus şirketten Ukrayna'da vurulacak F-16'lar için para ödülüRus şirketten Ukrayna'da vurulacak F-16'lar için para ödülü

 

Rus şirketler geçen sene ne kadar kâr etti?Rus şirketler geçen sene ne kadar kâr etti?

 

ABD'den Rus şirkete ambargo!ABD'den Rus şirkete ambargo!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/rusya-baglantili-46-binden-fazla-sirkete-yakin-takip/1813660