Yazdır

Citi'den Merkez Bankası için faiz öngörüsü

Tarih: 20 Ağustos 2024 - 17:05

Politika faizini art arda beşinci kez sabit bırakan ve şahin söylemini koruyan TCMB, bir haftalık repo faizini ise yüzde 50 seviyesinde bıraktı. Citigroup'tan Merkez'in para politikasına ilişkin faizlerin kasıma kadar sabit tutulabileceği tahmini geldi.

Citigroup Inc. ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kapsamında politika faizinin kasım ayına kadar sabit tutacağını ve Türkiye'de enflasyonun bu yılın sonunda yüzde 45 civarında kaydedileceğini öngördü.

Ekonomistler, ekonomik faaliyetlerde beklenenden daha derin bir yavaşlamanın "erken bir gevşeme riskini artırdığını" söyledi.

Ekonomistlere göre, TCMB'nin büyük ölçüde döviz kuruna dayanan enflasyonla mücadele stratejisi, hizmet fiyatlarının Döviz kuru disiplinine tepki vermemesi durumunda daha az etkili olabilir.

TCMB önceki toplantılarda olduğu gibi "parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin göz önünde bulundurulmasını" gerekçe göstererek, bir haftalık repo faizini yüzde 50 seviyesinde bıraktı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Kurul daha önceki karar metninde yer alan, "enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun yinelendiği", "aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği" ve "enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı" gibi şahin ifadeleri olduğu gibi korudu.

Merkez Bankası faizi sabit bıraktıMerkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

Şimşek: Risk primimizi daha da iyileştireceğizŞimşek: Risk primimizi daha da iyileştireceğiz

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/citiden-merkez-bankasi-icin-faiz-ongorusu/1813460