Yazdır

Çin, konut finansmanı için tahvil ihracı izni verecek

Tarih: 20 Ağustos 2024 - 11:26

Çin'de gayrimenkul piyasasına ilişkin uygulanan birçok kurtarma paketinin yetersiz kalması nedeniyle, yerel hükümetlere konut alımı finansmanı sağlamaları için tahvil ihracı izni verilmesi planlanıyor.

Çin, birçok dizi kurtarma paketinin gayrimenkul piyasasını desteklemede başarısız olmasının ardından yerel yönetimlerin satılmayan konutları satın alması için yeni bir finansman seçeneği üzerinde çalışıyor.

Kaynaklara göre, üzerinde çalışılan son planın, yerel yönetimlerin konut alımlarını özel tahvil olarak adlandırılan ve gelirleri şu anda altyapı ve çevre projeleri gibi kullanımlarla sınırlı olan tahviller ihraç ederek finanse etmelerine olanak sağlayacak.

Bloomberg HT'nin haberine göre, yerel yönetimler bu yıl özel tahvil ihracı için ayrılan 3,9 trilyon yuanlık (546 milyar dolar) kotanın yarısından fazlasını kullanmış durumda; planın onaylanması halinde kalan miktarın ne kadarının konut alımlarına yönlendirilebileceği ise henüz belirlenmedi.

Çin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmediÇin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi

 

Rusya'nın Çin ile ticarette ruble ve yuanın payı yüzde 90'ı geçtiRusya'nın Çin ile ticarette ruble ve yuanın payı yüzde 90'ı geçti

 

Çin’den ekonomiyi büyütme hamlesiÇin’den ekonomiyi büyütme hamlesi

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/cin-konut-finansmani-icin-tahvil-ihraci-izni-verecek/1813389