Yazdır

ECB üyesi Rehn faiz indirimi için Eylül'ü işaret etti

Tarih: 20 Ağustos 2024 - 06:30

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, ekonomideki zayıflığın devam etmesi halinde Avrupa Merkez Bankası'nın Eylül ayında faiz oranlarını yeniden düşürmesi gerekebileceğini söyledi.



Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, New York'ta Avrupa Amerikan Ticaret Odası'nda yaptığı konuşmada, “Euro bölgesinde negatif büyüme risklerinin son dönemde artması, dezenflasyonun gerçekten yolunda gitmesi koşuluyla, Eylül ayında yapılacak bir sonraki ECB para politikası toplantısında faiz indirimine gidilmesi yönündeki durumu güçlendirdi” dedi.

Piyasalar Eylül ayında mevduat faizinin %90 ihtimalle 25 baz puan indirilerek %3,5'e çekileceğini ve yılsonundan önce en az bir hamle daha yapılacağını öngörüyor.

Euro bölgesi ekonomisinde uzun süredir beklenen toparlanmanın kesin olmadığını ve politika yapıcıların farklı sonuçlara hazırlıklı olması gerektiğini savunan Rehn, “Kötü haber büyüme görünümüyle ilgili: imalat sektöründe bir toparlanmaya dair net işaretler yok. Sanayi üretimindeki yavaşlamanın sanıldığı kadar geçici olmayabileceğini de göz önünde bulundurmalıyız” dedi.

Çin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmediÇin gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi

 

İşte ekonomistlerin son faiz öngörüleriİşte ekonomistlerin son faiz öngörüleri

 

Bankalardan sıfır faizli kredi için ağustos ayarı!Bankalardan sıfır faizli kredi için ağustos ayarı!

 

TCMB faiz kararını yarın açıklayacak! Piyasaların gözü gelecek sinyallerdeTCMB faiz kararını yarın açıklayacak! Piyasaların gözü gelecek sinyallerde

 

Fed yetkilisi Daly'den faiz indirim mesajıFed yetkilisi Daly'den faiz indirim mesajı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ecb-uyesi-rehn-faiz-indirimi-icin-eylulu-isaret-etti/1813319