Yazdır

Naci Görür uyardı: Bardağı taşıran son damla olabilir!

Tarih: 19 Ağustos 2024 - 11:32

Muş'un Varto ilçesi, dün gece 4,2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Alabalık köyü merkezli deprem, nispeten küçük bir sarsıntı olmasına rağmen, Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı uyarılar, bölgeye olan dikkatleri artırdı.


Muş'un Varto ilçesi dün gece 4,2 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Alabalık köyü merkezli deprem görece küçük bir deprem olsa da Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklaması dikkatlerin bölgeye çevrilmesini sağladı.

Naci Görür depremin KAF ile DAF'ın kesişme noktasında gerçekleştiğini belirterek, bu iki fay hattında da deprem beklendiğini ifade etti. Bu nedenle böylesi depremlerin 'endişe verici' olduğunu anlatan Prof. Dr. Görür, "Bu görece küçük depremin bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz" ifadesini kullandı.

Alabalık-Varto/Muş’ta 4,2 deprem oldu. Deprem tam KAF ile DAF’ın kesişme noktasında. Bu bölgede hem KAF hem de DAF üzerinde deprem bekleniyor. Bu nedenle böyle depremlerden endişe ederiz. Bu görece küçük depremin Bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz. Sevgiyle pic.twitter.com/U1W4iKpkFd

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) August 18, 2024

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) ile Doğu Anadolu Fay Hattı'nın (DAF) kesişme noktasında gerçekleştiğini açıkladı.

Bu bölgede hem KAF hem de DAF üzerinde deprem beklendiğini ifade eden Naci Görür, şöyle devam etti:

* Bu nedenle böyle depremlerden endişe ederiz. Bu görece küçük depremin bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz. (Dünya)

Bingöl'de 4.1 büyüklüğünde depremBingöl'de 4.1 büyüklüğünde deprem

 

Rusya'da korkutan deprem: Tsunami uyarısı yapıldıRusya'da korkutan deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

 

AFAD, İstanbul depremi için yapay zekâ ile çalışıyorAFAD, İstanbul depremi için yapay zekâ ile çalışıyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/naci-gorur-uyardi-bardagi-tasiran-son-damla-olabilir/1813216