Yazdır

Haniye suikastıyla ilgili Mossad ajanlarının adını ABD İran'a verdi iddiası

Tarih: 16 Ağustos 2024 - 11:40

ABD heyetinin İranlı yetkililerle iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü. Heyetin, Haniye suikastına karıştığı düşünülen 10 Mossad ajanının ismini İran'a verdiği iddia edildi

Ortadoğu'daki gerilim devam ederken, ABD'li üst düzey bir güvenlik ekibinin çarşamba günü, Umman'ın arabuluculuğunda İran'ı sakinleştirmek için bilgi paylaşımında bulunmak üzere gizlice başkent Tahran'a gittiği öne sürüldü.

Fox News'in Kuveyt merkezli Al Jarida gazetesine dayandırdığı habere göre, ABD'li ekip, İran ile İsrail arasındaki bölgedeki gerilimi azaltmak amacıyla Tahran'a mesaj iletmek üzere gönderildi.

Heyetin, İran'a doğrudan ya da dolaylı olarak Hamas'ın üst düzey yetkilisi İsmail Haniye'nin suikastına karıştığı düşünülen 10 Mossad ajanının isimlerini içeren bir liste ilettiği iddia edildi.

Heyetin, İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'e, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından İsmail Haniye ve Fuad Şükür'e düzenlenen suikastler konusunda "bilgisiz bırakıldığını" iletmek üzere gönderildiği iddiası da haberde yer aldı.

Haberde ayrıca, ABD'li heyetin geçtiğimiz hafta perşembe günü Türkiye üzerinden Kerec'deki Payam Havalimanı'na indiği ve İranlı yetkililerle iki saatlik bir toplantı yaptıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndüğü aktarıldı.

Fox News'in haberi yayından kaldırılırken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi de söz konusu iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde Hamas lideri Haniye, İran’ın başkenti Tahran'da, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ise Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta suikaste uğradı. Art arda yaşanan suikastlerin ardından Orta Doğu'da tansiyon bir kez daha yükseldi.

İran, Tahran'daki suikastin bir karşılığı olacağını söylerken, İsrail tarafı ise Hamas militanlarının 7 Ekim'deki saldırısına misilleme olarak "savaşın fitilini ateşleyen" liderlerin öldürüleceği sözünü vermişti. (Euronews)

Çin Dışişleri Bakanından Haniye suikastı açıklamasıÇin Dışişleri Bakanından Haniye suikastı açıklaması

 

İran'dan açıklama: Haniye yakın mesafeden vurulduİran'dan açıklama: Haniye yakın mesafeden vuruldu

 

Hamas lideri İsmail Haniye Katar'da son yolculuğuna uğurlandı!Hamas lideri İsmail Haniye Katar'da son yolculuğuna uğurlandı!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/haniye-suikastiyla-ilgili-mossad-ajanlarinin-adini-abd-irana-verdi-iddiasi/1812822