Yazdır

Rusya’nın Amerikan tahvillerine yatırımları azaldı

Tarih: 16 Ağustos 2024 - 08:10

Rusya’nın Amerikan Hazine tahvillerine yatırımları 44 milyon dolara geriledi.

Rusya'nın Amerikan Hazine tahvillerine yönelik yatırımlarında düşüş yaşandı. Son veriler, bu eğilimi ortaya koyuyor. ABD Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre, Rusya'nın Amerikan Hazine tahvillerine yaptığı yatırımlar, haziran ayında 44 milyon dolara geriledi. Bu rakam, mayıs ayında 45 milyon dolar olarak kaydedilmişti.

ABD Hazinesi’nin haziran ayı için yayımladığı verilere göre, Rusya’nın portföyü 42 milyon doları uzun vadeli tahviller ve 2 milyon doları kısa vadeli tahvillerden oluşuyor. Mayıs ayında bu rakamlar sırasıyla 42 milyon dolar uzun vadeli ve 3 milyon dolar kısa vadeli tahviller şeklindeydi.

ABD’nin en büyük borç sahipleri listesinde birinci sırada Japonya yer almaya devam ediyor. Japonya’nın ABD tahvillerine yatırımları mayıs ayında 1,128 trilyon dolardan haziran ayında 1,118 trilyon dolara düştü. İkinci sırada ise 780,2 milyar dolarla Çin bulunuyor (Mayıs ayında bu rakam 768,3 milyar dolardı). Üçüncü sırada ise tahvil portföyünü 723,4 milyar dolardan 741,5 milyar dolara çıkaran Birleşik Krallık yer alıyor. (Gazetemru)

JPMorgan ABD şirket tahvillerini işaret etti! Piyasa zayıfladığında kazandırıyorJPMorgan ABD şirket tahvillerini işaret etti! Piyasa zayıfladığında kazandırıyor

 

ABD Hazine tahvillerinde resesyon endişesi nedeniyle düşüşABD Hazine tahvillerinde resesyon endişesi nedeniyle düşüş

 

Alman tahvil faizleri üç haftanın en düşük seviyelerinde Alman tahvil faizleri üç haftanın en düşük seviyelerinde

 q

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/rusyanin-amerikan-tahvillerine-yatirimlari-azaldi/1812755