Yazdır

Nerede nakit nerede kart kullanmalı?

Tarih: 14 Ağustos 2024 - 17:06

Ödeme yöntemi tercihi kişilere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak karar verirken hem kredi kartlarının hem de nakit kullanımının avantajlarını göz önünde bulundurmakta fayda var

FINANGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

‘Nakit mi, kredi kartı mı?’ sorusu tüketicilerin gün içerisinde sürekli olarak karşı karşıya kaldığı bir ikilem. FinanceBuzz’ın haberine göre hangi ödeme yönteminin tercih edileceğine karar vermek esasen bireylerin mali durumuna, harcama alışkanlıklarına ve kredi kartı bakiyelerine göre oldukça değişkenlik gösteriyor.

Ancak haberde en doğru ödeme yöntemine karar verilmesi için tavsiyelere de yer veriliyor:

1. Hemen ödeyebileceğiniz büyük alışverişler için ödüllü kredi kartlarını kullanın

Kredi kartı bakiyenizi zamanında ödemenizin işe yarayacağı dönemler tam da böyle zamanlardır. Pahalı bir cihaz veya elektronik ürün alıyorsanız muhtemelen size ödül sağlayabilecek kredi kartları kullanmak ve borcunuzu zamanında ödemek en mantıklısıdır.

Üstelik bazı kredi kartları ürün fiyatının belirli bir süre içinde büyük ölçüde düşmesi halinde büyük alışverişlerde uzatılmış garantiler ve fiyat koruması da sağlayabilir.

2. Sıkı bir bütçeniz varsa nakit kullanın

Bütçeniz sıkışmış durumdaysa nakit kullanmak hedeflediğiniz rakamı aşmaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Fiziksel para yanınızda olduğunda daha az harcamak genellikle daha kolaydır. Zira kelimenin tam anlamıyla paranızın tükendiğini görebilirsiniz.


3. Seyahat ederken kredi kartı kullanın

Seyahat ederken kredi kartı kullanmak birçok insan için mantıklıdır. Kullanışlıdırlar, seyahat ödülleri kazanabilirler, genellikle döviz bozdurma ücretlerinden feragat ederler ve kredi kartı şirketiniz, kartınızı kaybederseniz dolandırıcılığa karşı önlem almanıza yardımcı olabilir veya bir uçuşu yeniden planlamanız gerekirse ek ücretlerden kaçınmanıza imkan sağlayabilir.

4. Depoyu doldururken kredi kartı kullanın

Çoğu insan benzin istasyonlarında kredi kartı kullanmanın daha uygun olduğu konusunda hemfikirdir. Buna ek olarak kartınızla birlikte çalışan benzin istasyonları her depo dolumunda size indirim veya ödüller sağlayabilir. Sizinse sadece her ay bakiyenizi ödeyebileceğinizden ve faize düşmeyeceğinizden emin olmanız gerekir.

5. Marketlerde kredi kartı kullanın

Benzin istasyonlarına benzer bir şekilde bazı kredi kartları market alışverişlerinde ekstra ödüller verebilir. Ancak bu ödüller bakiyenizi her ay tam olarak ödeyebildiğiniz sürece finansal açıdan mantıklıdır.

6. Bahşiş bırakırken nakit kullanın

Herhangi bir restoran çalışanıyla konuşursanız muhtemelen nakit olarak bahşiş almayı tercih edeceklerini duyacaksınız. Zira bahşişi nakit olarak verdiğinizde çalışanların bu paranın tamamını alabilmesinin tek yolu genellikle nakit bahşişlerdir.

7. Küçük işletmelerden alışveriş yaparken nakit kullanın

Küçük bir aile işletmesinde nakit kullandığınız zaman işletmeci size minnettar kalacaktır. Zira nakit kullanımı kredi kartı kullanan müşterilerin aksine işletmecilerin ek ücretlerden kaçınmasına yardımcı olabilir. Ek olarak, küçük işletmelere bahşiş vermek için de nakit kullanabilir. Bu sayede size hizmet eden çalışanın vardiyasının sonunda bu parayı almasını daha az zahmetli hale getirebilirsiniz.

8. Vergi ödemelerinde nakit kullanın

Vergi ödemeleri için nakit kullanmak çok daha faydalı olabilir. Zira vergi ödemeleri için kredi kartı kullanmanız durumunda kart şirketi ödeme işlemi için ek ücret talep edebilir. Vergi borcunuzu kartla öderseniz ancak bakiyenizi hemen ödeyemezseniz, ödeyecek duruma gelene kadar karşılaşacağınız faiz ücreti size mali açıdan zarar verebilir.

9. Üniversite eğitim harcamaları için nakit kullanın

Üniversiteden borçla ayrılan öğrencilerin korku dolu hikayeleri yaygındır. Bu hikayeler çoğunlukla vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretini ödeyememenin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Sonuçsa daha fazla faiz ödemektir.

Birçok kredi kartı öğrenim ücretleri ödemelerinde ek ücret talep edebilir. Dolayısıyla nakit banka kartı veya direkt nakit üzerinden ödeme yapmak en iyisidir.

Starbucks’ta CEO değişimi aktivist yatırımcı darbesiStarbucks’ta CEO değişimi aktivist yatırımcı darbesi

 

Kredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisiKredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisi

 

Kredi kartı borcundan takibe alınanların sayısı arttıKredi kartı borcundan takibe alınanların sayısı arttı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/nerede-nakit-nerede-kart-kullanmali/1812515