Yazdır

İngiltere'de market enflasyonu 17 ay sonra ilk kez yükseldi

Tarih: 13 Ağustos 2024 - 10:33

Para politikası kapsamında bu ay faiz indirimi gerçekleştiren İngiltere'de market enflasyonu 17 ayın ardından ilk kez yükselişe geçti.

İngiltere'de market enflasyonu Mart 2023'ten bu yana ilk kez yükseldi.

Pazar araştırmacısı Kantar, 4 Ağustos'a kadar olan dört haftalık dönemde yıllık market fiyat enflasyonunun %1,8 olduğunu, bir önceki dört haftalık dönemde ise bu oranın %1,6 olduğunu söyledi.

Bulgular, yükselen enflasyonun hane halkı faturaları üzerinde baskı yaratmasının ardından ekonomiyi canlandırmakla görevlendirilen Maliye Bakanı Rachel Reeves ile yeni İşçi Partisi hükümeti için erken bir meydan okuma.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), bu ayın başlarında 2020'den bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürdü ve ileride daha fazla indirim yapılacağının sinyalini verdi.

Ancak çarşamba günü açıklanacak resmi verilerin enflasyonun yükseldiğini göstermesi bekleniyor ki bu da politika yapıcıları önümüzdeki ay faiz oranlarını daha da düşürme konusunda temkinli tutacak gibi görünüyor.

Kantar perakende ve tüketici içgörüleri başkanı Fraser McKevitt, "Temmuz ayında neredeyse son üç yılın en düşük oranına ulaşan Ağustos ayı enflasyonu yeniden hafifçe yükseldi. Bu durum, 17 ay üst üste düşen oranların ardından dikkat çekici olsa da, aslında hayat pahalılığı krizinin başlamasından önceki beş yılda görülen ortalama seviyelere dönüşü işaret ediyor" dedi.

İngiltere işsizlik verisinde sürprizİngiltere işsizlik verisinde sürpriz

 

İngiltere'de ortalama haftalık kazançlar %5.4 arttıİngiltere'de ortalama haftalık kazançlar %5.4 arttı

 

İngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilirİngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilir

 

Deutsche Bank: İngiltere'de yaşanan olaylar ekonomiyi etkileyecekDeutsche Bank: İngiltere'de yaşanan olaylar ekonomiyi etkileyecek

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ingilterede-market-enflasyonu-17-ay-sonra-ilk-kez-yukseldi/1812272