Yazdır

ABD'li üst düzey finans yetkililerinden Çin'e ziyaret!

Tarih: 13 Ağustos 2024 - 08:06

ABD'li finans yetkilileri 15-16 Ağustos tarihlerinde üst düzey ekonomik görüşmeler için Çin'e gidiyor

ABD'li ve Çinli üst düzey ekonomi yetkilileri, Çin liderlerinin on yılda iki kez düzenlenen bir konferansta uzun vadeli ekonomik önceliklerini ortaya koymalarından bu yana ilk kez bu hafta Şanghay'da bir araya gelerek görüşmelerde bulunacaklar.

Hazine sözcüsüne göre, 15-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Mali Çalışma Grubu görüşmeleri, makroekonomik ve finansal istikrar, Uluslararası Para Fonu'nun yönetimi ve sermaye piyasaları gibi konulara odaklanacak.

ABD heyeti Hazine Bakanlığı, Federal Reserve ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkililerinden oluşacak.

Bu haftanın konuları arasında Çin Merkez Bankası'nın dahil olduğu swap düzenlemeleri de yer alıyor. Çin Merkez Bankası zaman içinde diğer gelişmekte olan ve gelişmiş piyasa ülkeleriyle, yuanın uluslararası rolünü desteklemeye yönelik daha geniş bir girişimin parçası olarak bir dizi anlaşma imzaladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) de Çin ile olmasa da bir dizi takas hattı bulunuyor. Bir Hazine sözcüsü ABD ve Çin arasında herhangi bir anlaşmanın görüşülmesinin planlanmadığını söyledi.

IMF, ABD-Çin gerginliğinin ekonomik faturası konusunda uyardıIMF, ABD-Çin gerginliğinin ekonomik faturası konusunda uyardı

 

ABD-Çin arasında kritik temas: İlk yüz yüze görüşme!ABD-Çin arasında kritik temas: İlk yüz yüze görüşme!

 

IMF Başkanı, ABD-Çin rekabeti konusunda uyardıIMF Başkanı, ABD-Çin rekabeti konusunda uyardı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/abdli-ust-duzey-finans-yetkililerinden-cine-ziyaret/1812220