Yazdır

Borç ödeyenler için 9 tasarruf tavsiyesi

Tarih: 12 Ağustos 2024 - 18:14

Ünlü finans gurusu Dave Ramsey borçlarını ödemek isteyenlerin finansal durumunu toparlamasına yardımcı olabilecek 9 faydalı alışkanlığa dikkat çekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bireysel finans alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünlü finans gurusu Dave Ramsey sıklıkla borçtan uzak durmaktan, acil durum tasarrufları oluşturmaktan ve servet inşa etmekten bahseder. Ramsey borçtan kurtulmak için mutfak masraflarına kadar birçok şeyin sınırlanması yönündeki katı görüşüyle tanınıyor.

Ramsey’nin önerdiği gibi pirinçle beslenmek zorunda olmasak da GoBankingRates’in haberine göre finans gurusunun dikkat çektiği 9 alışkanlıkla finansal hedeflerimize daha kolay erişebiliriz.

Markasız ürünleri satın alın

Eğer daha önce denediyseniz markasız ürünlerde tam isabeti bulmaktan çok ıskalayacağınızı bilirsiniz. Ancak birçok marka ürünün markasız ürünle aynı olduğunu hatırlamakta da fayda var. Aradaki farksa markanın adını büyütmek için pazarlama yapması ve dolayısıyla daha yüksek fiyatlara satılması.

Kullanmadığınız abonelikleri ve üyelikleri iptal edin

Ramsey birden fazla dijital platforma üye olanların bir platformu seçmesini ve geri kalanını iptal etmesini öneriyor.

Bireysel finans uzmanına göre abonelikleriniz veya üyeliklerinizin hayatınıza bir değer katıp katmadığını veya sizi tatmin edip etmediğini değerlendirmeniz gerekiyor. Eğer tatmin edici bir tecrübe yaşamıyorsanız iptal etmenizde fayda var.

Fatura giderlerinizi azaltın

Ramsey faturaları kolayca azaltmak için daha kısa duş almayı, çamaşırları soğuk suda yıkamayı bir odadan çıkarken ışıkları kapamayı ve tuvalet ve banyonun tamir edilmesini öneriyor.

Bireysel finans uzmanı bu küçük değişikliklerin şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkaracağını da sözlerine ekliyor.

Öğle yemeğinizi evden götürün

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu Tüketici Harcamaları verilerine göre, ABD’de insanlar evden uzakta yemek için yılda ortalama 3.639 dolar, ayda 300 dolar harcıyor. Öğle yemeğinizi evinizden işe götürerek bu rakamdan tasarruf edebilirsiniz.

Bireysel finans uzmanı işinizi kolaylaştırmak için önceki günden kalan yemekleri almayı öneriyor. Ramsey, öğle yemeğinizi işyerine taşımanın paradan tasarruf etmenin ve daha sağlıklı beslenmenin harika bir yolu olduğunu söylüyor.

Geceleri ve hafta sonları dışarıda yemek yemeyi bırakın

Dışarıda yemek yemek, evden uzakta yemek için harcadığınız binlerce doların bir parçasıdır. Ramsey bunu yapmamayı öneriyor. Bireysel finans uzmanı borcu olan insanlara ilk olarak dışarıda yemeyi kesmelerini tavsiye ediyor.

Bu lüksten mahrum kaldığınızı hissetmemek içinse mutfakta dışarıdaki yemeklerden ilham alan kendi menülerinizi oluşturabilirsiniz.

Cep telefonu planınızı değiştirin

Ramsey, son zamanlarda bir cep telefonu faturası için alışveriş yapmayanların sağlayıcı değiştirmeleri durumunda ne kadar tasarruf edeceklerini araştırmalarını öneriyor.

Gerekli bilgileri aldıktan sonra mevcut sağlayıcınızla iletişime geçebilir ve size bir ayrıcalık sunup sunmadıklarını öğrenebilirsiniz. Eğer sözleşmeniz izin veriyorsa daha ucuz bir tarifeye geçmek Ramsey’e göre en doğrusu olacaktır.

Harcamadan bir ay geçirmeyi deneyin

Ramsey, borcunu ödemeye veya para biriktirmeye çalışanlar için her ayın ‘harcamasız ay’ olması gerektiğini söylüyor. Yalnızca ihtiyacınız olana harcarsanız ve tüm ekstra harcamaları keserseniz, 30 günde ne kadar tasarruf edebileceğinize şaşırabilirsiniz.

Ramsey, başarılı olmak için ne alacağınızı ve ne satın almayacağınızı bildiğinizden emin olmanız gerektiğini söylüyor.

Yapabiliyorsanız ev tadilat işlerini kendiniz yapın

Ev tadilat işlerinde başkasını görevlendirmeden önce yapılması gereken işi tamamlayıp tamamlayamayacağınızı sorgulayın. Duvarda birkaç delik açmak, musluk takmak veya bir eşya kurmak yeteneğiniz dahilindeki işlerden olabilir. Eğer işi yapabileceğinizi düşünüyorsanız en yakın arkadaşınız YouTube olacaktır.

Sizi cezbeden mağazalardan uzak durun

Ramsey borcunuzu ödemeye ve para biriktirmeye çalışırken cazip mağazalardan uzak durmanızı öneriyor.

Bireysel finans uzmanı, “Kendinize karşı dürüst olun ve ne pahasına olursa olsun ‘o’ mağazadan kaçının” diyor. Bunun yerine, ailenizle bir masa oyunu oynamak veya evde yemek pişirmek gibi çok para harcamanıza neden olmayacak başka eğlenceli aktiviteler yapmayı seçebilirsiniz.

Vadesiz hesaplardaki tuzaklarVadesiz hesaplardaki tuzaklar

 

Yaşam tarzı enflasyonu birikimlerinizi tüketmesinYaşam tarzı enflasyonu birikimlerinizi tüketmesin

 

Kredi kartlarında sık yapılan 7 hataKredi kartlarında sık yapılan 7 hata

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/borc-odeyenler-icin-9-tasarruf-tavsiyesi/1812163