Yazdır

Deutsche Bank: İngiltere'de yaşanan olaylar ekonomiyi etkileyecek

Tarih: 12 Ağustos 2024 - 15:15

Deutsche Bank ekonomisti Sanjay Raja göre İngiltere'de yaşanan olayların ekonomiye etkileri olacak

Deutsche Bank ekonomisti Sanjay Raja, Birleşik Krallık'taki son protesto gösterilerinin, ayaklanmaların ekonomiyi etkileyeceğini, ancak siyasi ve sosyal maliyetlerin daha yüksek olacağını söyledi.

Raja, Goldsmiths Üniversitesi'nin 2011 yazındaki ayaklanmaların ekonomiye zarar, ticaret kaybı ve polisiye tedbirler nedeniyle 200 milyon ila 500 milyon sterline mal olduğu yönündeki tahminini kullanarak, bunun Birleşik Krallık'ın aylık GSYH'sına yaklaşık %0,15'lik bir darbe anlamına geleceğini vurguladı.

Ancak Raja, şu ana kadar daha az tutuklama olması nedeniyle - 2011'deki 3,000'den fazla tutuklamaya kıyasla Cumartesi günü 700'den fazla - ekonomiye etkisinin Ağustos ayı için %0.05'e daha yakın olacağını ifadoe etti.

Raja, "Bununla birlikte, siyasi ve sosyal sermaye maliyeti orta vadede kesinlikle daha yüksek olabilir - yatırımcıların ve işletmelerin ileriye dönük olarak muhtemelen daha bilinçli olacakları bir şey" dedi.

İngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilirİngiltere'de enflasyon bu yıl ilk kez yükselebilir

 

İngiltere'de 'ayaklanma' önlemi: Yüzlerce polis görevlendirildiİngiltere'de 'ayaklanma' önlemi: Yüzlerce polis görevlendirildi

 

İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye hapis cezası İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye hapis cezası

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/deutsche-bank-ingilterede-yasanan-olaylar-ekonomiyi-etkileyecek/1812131