Yazdır

Çin'de grevler emlak ve imalat sektörlerini vurdu

Tarih: 12 Ağustos 2024 - 06:26

Büyümenin yavaşladığı Çin'de emlak ve imalat sektörlerindeki iş anlaşmazlıkları arttı ve mavi yakalı işçilerin ülkenin sosyal güvenlik ağına ilişkin endişelerinin altını çizdi.

Nikkei'nin haberine göre, ekonomik büyüme yavaşladıkça Çin'in emlak ve imalat sektörlerindeki iş anlaşmazlıkları arttı ve mavi yakalı işçilerin ülkenin sosyal güvenlik ağına ilişkin endişelerinin altını çizdi.

Sıkı hükümet kontrolü nedeniyle huzursuzluklar ülke medyası tarafından nadiren haberleştiriliyor, ancak yine de halkın hoşnutsuzluğunun ve sıkıntılarının işaretleri ortaya çıkıyor. Son olaylar arasında 1 Ağustos akşamı Pekin'in ünlü Wangfujing alışveriş caddesinde bir binanın tepesine oturan eski bir askerin protestosu da yer alıyor.

Sosyal medya platformu X'e yüklenen bir videoda, tam teçhizatlı asker üniformalı adam, Yunnan eyaletinin Kunming şehrindeki bir devlet dairesini "12 yıl hizmet etmiş emekli bir askeri boğmakla" suçlayan beyaz bir pankart açıyor. İki gün önce, başka bir protestocu Hunan eyaletinin Xinhua şehrindeki bir üst geçitte özgürlük ve seçim talep eden bir pankart açtı.

X'te yayılan bir videoda protestocu kendisini Fang Yirong olarak tanıttı ve geçen yazdan beri demokrasiyi desteklediği için yetkililer tarafından hedef alındığını iddia etti. Çin'in sert COVID-19 kısıtlamalarına karşı 2022 yılında düzenlenen "beyaz kağıt" protestolarına katıldığını söyledi.

Almanya: İsrail'in okullara yönelik saldırıları hızla soruşturulmalıAlmanya: İsrail'in okullara yönelik saldırıları hızla soruşturulmalı

 

Çin Dışişleri Bakanından Haniye suikastı açıklamasıÇin Dışişleri Bakanından Haniye suikastı açıklaması

 

Avrupa’da gaz fiyatları son 8 ayın zirvesindeAvrupa’da gaz fiyatları son 8 ayın zirvesinde

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/cinde-grevler-emlak-ve-imalat-sektorlerini-vurdu/1812017