Yazdır

"Narkoçelik-31" operasyonu: 91 kişi yakalandı

Tarih: 10 Ağustos 2024 - 07:58

26 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında İçişleri Bakanı Yerlikaya, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda bir tondan fazla uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narkoçelik-31 operasyonlarında 91 zanlının yakalandığını ve 1 ton 47 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca, 253 ekip ve 996 personel ile Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Manisa, Aksaray, Adana, Balıkesir, Bitlis, Batman, Bingöl, Malatya, Ağrı, Kırklareli, Aydın, Yalova, Afyonkarahisar, Antalya, Erzurum, Karaman, Sakarya, Rize, Kırıkkale, Muğla, İzmir, Siirt ve Ankara olmak üzere 26 ilde operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 91 şüpheliden 55'i tutuklandı, 9'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer zanlıların işlemleri devam ediyor.

Aramalarda 1 ton 47 kilogram uyuşturucu, 8 milyon 249 bin kök Hint keneviri ve kök skunk ile 21 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

2️⃣6️⃣ İlde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlara yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “NARKOÇELİK-31” operasyonlarında;
1️⃣ Ton 4️⃣7️⃣ Kg uyuşturucu madde,
8️⃣ Milyon 2️⃣4️⃣9️⃣ bin adet kök kenevir ve kök skunk ile
2️⃣1️⃣ bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi❗… pic.twitter.com/iUCYScbELy

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 10, 2024

"Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız"

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Hıdır Korkut tutuklandı!MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Hıdır Korkut tutuklandı!

 

Sokak hayvanlarını satan derneğe operasyonSokak hayvanlarını satan derneğe operasyon

 

MİT'in yönettiği takas operasyonuna Danimarka’dan tebrikMİT'in yönettiği takas operasyonuna Danimarka’dan tebrik

 

İstanbul ve Yalova'da uyuşturucu operasyonuİstanbul ve Yalova'da uyuşturucu operasyonu

 

26 ilde DEAŞ'a Gürz-4 operasyonu26 ilde DEAŞ'a Gürz-4 operasyonu

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/narkocelik-31-operasyonu-91-kisi-yakalandi/1811796