Yazdır

İngiltere'de 'ayaklanma' önlemi: Yüzlerce polis görevlendirildi

Tarih: 09 Ağustos 2024 - 19:41

İngiltere hafta sonunda yeniden başlayabilecek ayaklanmaları önlemek için adımlar atıyor.

İngiltere'de hafta sonunda yeniden başlaması öngörülen ırkçı ayaklanmalara karşı ekstra bin uzman polis memuru görevlendirilirken; hükümet, dezenformasyonun yol açtığı olayların ardından sosyal medya şirketleriyle ilgili düzenlemeleri sıkılaştırmayı düşündüğünü açıkladı.

Kuzey Southport'ta 29 Temmuz'da düzenlenen Taylor Swift temalı bir etkinlikte üç kız çocuğunun öldürülmesi sonrasında katil zanlısının kimliği sosyal medyada İslamcı göçmen olarak yanlış açıklanmış, bunun üzerine çeşitli şehir ve kasabalarda ayaklanmalar başlamıştı. Ancak saldırganın Galler doğumlu birisi olduğu öğrenilmişti.

Çoğunlukla Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ırkçı saldırılar düzenlenirken, sığınmacıların kaldığı otellerin camları kırıldı ve camilere taş atıldı.

Geçen ayın sonlarından bu yana Müslümanlara, göçmenlere ve diğer yerlere, polise ve yoldan geçenlere yönelik saldırılara karıştıkları gerekçesiyle 480'den fazla kişi tutuklandı.

Kabine işleri bakanı Nick Thomas-Symonds Sky News'e yaptığı açıklamada, hafta sonu öncesinde ülke genelinde ekstra bin uzman polis memurunun görevlendirildiğini söyledi.

Thomas-Symonds hükümetin, sosyal medya şirketlerinin şiddete ya da nefrete teşvik eden içeriklere ilişkin sorumluluklarını düzenleyen Online Güvenlik Yasası'nın çerçevesini yeniden gözden geçireceğini de dile getirdi.

Söz konusu yasa Ekim ayında geçirildi ancak istişare süreci nedeniyle önümüzdeki yıldan önce yürürlüğe girmesi beklenmiyor. Thomas-Symonds yasa hakkında, "Gerekirse değişiklik yapmaya hazırız" dedi.

İngiltere'yi karıştıran kadın gözaltındaİngiltere'yi karıştıran kadın gözaltında

 

İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye hapis cezası İngiltere'de aşırı sağcı şiddet olaylarına katılan 13 kişiye hapis cezası

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ingilterede-ayaklanma-onlemi-yuzlerce-polis-gorevlendirildi/1811766