Yazdır

Panama, Venezuela'da muhalefet adayını "meşru devlet başkanı" olarak tanıdı

Tarih: 04 Ağustos 2024 - 09:03

Arjantin'in ardından Panama da Venezuela'daki seçimlerin kazananı olarak muhalefet lideri Gonzales'i meşru devlet başkanı olarak tanıdıklarını açıkladı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, Venezuela'da 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde yarışan muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabı X'ten açıklamada bulunan Mulino, Gonzalez'i, Venezuela'daki seçimin meşru kazananı olarak gördüklerini belirtti.

Venezuela'da muhalefet lideri Maria Corina Machado'yu X'ten etiketleyen Mulino, "Panama, Edmundo Gonzalez'i Venezuela'nın seçilmiş devlet başkanı olarak tanıyor. Demokrasinin temeli olan halkın iradesini savunuyoruz." ifadesini kullandı.

Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino da 2 Ağustos'ta muhalefetin adayı Gonzalez'i "meşru devlet başkanı" olarak tanıdıklarını belirtmişti.

Venezuela Seçim Konseyinin açıkladığı sonuçlara göre, Nicolas Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

Maduro yeniden Venezuela'nın devlet başkanı seçildiMaduro yeniden Venezuela'nın devlet başkanı seçildi

 

Venezuela'da seçim sonuçlarına ilişkin protestoda 1 kişi öldüVenezuela'da seçim sonuçlarına ilişkin protestoda 1 kişi öldü

 

Seçim sonrası karışan Venezuela'da ölü sayısı artıyorSeçim sonrası karışan Venezuela'da ölü sayısı artıyor

 

ABD, Venezuela seçim sonuçlarını tanımıyor: Maduro'dan sert yanıt!ABD, Venezuela seçim sonuçlarını tanımıyor: Maduro'dan sert yanıt!

 

Venezuela'da seçim protestoları sürüyor: Şiddet olayları artıyor!Venezuela'da seçim protestoları sürüyor: Şiddet olayları artıyor!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/panama-venezuelada-muhalefet-adayini-mesru-devlet-baskani-olarak-tanidi/1810800