Yazdır

İngiltere'de halkın enflasyon beklentisi belli oldu

Tarih: 02 Ağustos 2024 - 08:00

İngiltere'de halkın gelecek 1 yıl için enflasyon beklentisi yüzde 2,7 oldu.

İngiliz halkının gelecek yıl için enflasyon beklentisi temmuz ayında %2,7 olarak kayıtlara geçti. Bir önceki ay %2,6 seviyesindeydi. Citi/YouGov tarafından yapılan aylık ankete göre 5-10 yıl sonraki enflasyon beklentisi ise haziran ayındaki %3'lük oranın biraz üzerinde %3,1 olarak gerçekleşti.

Enflasyon mayıs ayında İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) %2'lik hedefine geri döndü ve haziran ayında da bu seviyede kalarak Ekim 2022'deki 41 yılın en yüksek seviyesi olan %11,1'e geriledi.

Citi ekonomisti Benjamin Nabarro, "Enflasyonun hedefe geri dönmesiyle birlikte, (enflasyon beklentileri) verilerindeki son model, gerçekleşen ve beklenen enflasyon arasındaki yakın korelasyonun bozulmadığını gösteriyor. BoE için bu durum, ileriye dönük verilerdeki ücret ve yurt içi fiyat baskılarının azalmasıyla tutarlı olarak, ikinci tur etkilerin nispeten simetrik bir şekilde azalmaya devam ettiği konusunda daha fazla cesaret vermelidir" dedi..

İngiltere'de enflasyon rakamları açıklandıİngiltere'de enflasyon rakamları açıklandı

 

İngiltere Merkez Bankası faiz indirdiİngiltere Merkez Bankası faiz indirdi

 

İngiltere Merkez Bankası'ndan yeniden faiz indirimi bekleniyor  İngiltere Merkez Bankası'ndan yeniden faiz indirimi bekleniyor

 

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ingilterede-halkin-enflasyon-beklentisi-belli-oldu/1810514