Yazdır

Rusya’nın GSYH’si yüzde 4.7 arttı

Tarih: 01 Ağustos 2024 - 08:38

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin GSYH'si 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 4,7 artış yaşadı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın “Rus ekonomisindeki mevcut durum” başlıklı değerlendirmesine göre, Rusya’nın Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artışı mayıs ayındaki yüzde 4,5’ten haziran ayında yıllık bazda yüzde 3’e düştü ve yılın ilk yarısının sonunda yüzde 4,7 oldu.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, “Haziran 2024’te GSYH, geçen yılın aynı seviyesini yüzde 3 oranında aştı ve bu büyük ölçüde takvim faktöründen kaynaklanıyor (Haziran 2024’te Haziran 2023’e göre iki iş günü daha azdı).” dedi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, “Genel olarak, 2024 yılının ilk yarısında GSYİH büyümesinin yıllık bazda yüzde 4,7 olacağını tahmin ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, ekonominin ilk çeyrekte yüzde 5,4 büyümesinin ardından ikinci çeyrekte yüzde 4 büyüdüğünü tahmin ediyor.

Rosstat, 2024 yılının ikinci çeyreğindeki GSYH dinamiklerine ilişkin ön tahminini 9 Ağustos’ta yayınlayacak.

Geçtiğimiz hafta Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reşetnikov, “Merkez Bankası’nın 2024 yılı için yüzde 3,5-4 GSYH büyüme tahmini, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın mevcut tahminleriyle uyumlu.” dedi. Bakanlığın şu ana kadarki tahminleri bu yıl yüzde 2,8’lik bir ekonomik artış öngörüyor ve tahminler Ağustos ayında güncellenecek. (Gazetemru)

Rusya’da işsizlik tarihin en dibine ulaştıRusya’da işsizlik tarihin en dibine ulaştı

 

Rusya'dan Google’a para cezasıRusya'dan Google’a para cezası

 

Rusya'da enflasyon kaynaklı resesyon kaygısıRusya'da enflasyon kaynaklı resesyon kaygısı

 

Rusya sınır ötesi kripto ödemelerini başlatacakRusya sınır ötesi kripto ödemelerini başlatacak

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/rusyanin-gsyhsi-yuzde-47-artti/1810316