Yazdır

İngiltere'de faiz kararı bıçak sırtında

Tarih: 01 Ağustos 2024 - 08:14

İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını bugün indirecek gibi görünse de piyasalar ve ekonomistler bu adımdan emin değil.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), son 16 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25'te tuttuğu faiz oranlarını bugün indirecek gibi görünse de piyasalar ve ekonomistler İngiltere Merkez Bankasın'ın bu adımı atacağından emin değil.

Reuters'in geçen hafta yaptığı ankete katılan ekonomistler büyük ölçüde çeyrek puanlık bir indirim bekliyordu ancak BoE'nin Para Politikası Kurulu'nda oylamanın yakın geçeceğini ve sadece 5-4 çoğunluğun lehte olacağını düşünüyorlar.

Çarşamba günü geç saatlerde, finansal piyasalar çeyrek puanlık bir indirim olasılığını %66 olarak fiyatlıyordu ve ardından yıl sonundan önce bir çeyrek puanlık indirim daha bekliyorlardı.

Haziran ayında politika yapıcılar Ağustos ayında bir faiz indirimi için kapıyı aralayarak karar alıcıların çoğunluğunun bu yönde oy kullanabileceğinin sinyalini vermişti.

Fed beklentilere paralel olarak faizi sabit tuttuFed beklentilere paralel olarak faizi sabit tuttu

 

Japonya Merkez Bankası faiz artırdı, tahvil alımlarını azalttıJaponya Merkez Bankası faiz artırdı, tahvil alımlarını azalttı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ingilterede-faiz-karari-bicak-sirtinda/1810310