Yazdır

Rusya sınır ötesi kripto ödemelerini başlatacak

Tarih: 30 Temmuz 2024 - 13:49

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, kripto paralarla ilk uluslararası ödemelerin yıl sonundan önce başlayacağını belirtti

Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya'nın Batı yaptırımlarının yarattığı zorlukların üstesinden gelmek için bu yılın sonundan önce kripto para birimleriyle ilk uluslararası ödemelerini gerçekleştireceğini söyledi.

Parlamentonun alt kanadının salı günü Rus şirketlerinin uluslararası işlemlerde kripto para kullanmasına izin veren yasayı onaylaması ve yasanın bu sonbaharda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Nabiullina, "Deneyin koşullarını bakanlıklar, ajanslar ve işletmelerle zaten tartışıyoruz ve bu tür ilk ödemelerin bu yılın sonuna kadar gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi ve "esneklik göstermeye" hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kripto para birimlerinin şu anda Rusya içindeki ödemelerde kullanılmasına izin verilmiyor ve yeni yasa bunu değiştirmeyi amaçlıyor. Merkez bankası, ödemelerdeki gecikmelerin Rus ekonomisi için büyük bir sorun haline geldiğini belirtiyor.

Rus Duması kanunu onayladı

Rusya'da, parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, kripto para madenciliğini yasal hale getiren yasayı kabul etti.

Buna göre, Rus hükümetinin belirleyeceği kişi ve şirketler, belirlenen enerji tüketim sınırlarını aşmamak kaydıyla kripto para birimlerinin madenciliğini yapabilecek.

Kabul edilen yasanın yürürlüğe girmesi için önce Rusya Federasyon Konseyi, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanması gerekiyor.

Duma, 27 Şubat'ta dijital finansal varlıkların uluslararası ödemelerde kullanılmasına izin veren yasayı kabul etmişti.

Rusya Merkez Bankası 2021'de hazırladığı raporla ülkede kripto paraların tümüyle yasaklanmasını talep etmişti, ancak kripto paralar, Ukrayna savaşının ardından Rus bankalarının SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması nedeniyle giderek yaygınlaştı.

Rusya uluslararası ödeme sorununu kripto para ile çözecekRusya uluslararası ödeme sorununu kripto para ile çözecek

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/rusya-sinir-otesi-kripto-odemelerini-baslatacak/1809954