Yazdır

Fed ve BoJ'un faiz hamlesi ne olacak?

Tarih: 30 Temmuz 2024 - 08:05

Fed faiz indirimine kapıları açarken BoJ faiz artışının zamanlamasını tartışacak.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yarın devasa tahvil alım programını küçültme planının ayrıntılarını açıklayarak ve bir sonraki faiz artışının zamanlamasını tartışarak 10 yıllık çok büyük parasal teşvik programını istikrarlı bir şekilde sonlandırmaya kararlı olduğunu işaretini verecek.

Diğer yandan ABD Merkez Bankası (Fed) muhtemelen eylül ayında faiz oranlarını indirmeyi ve doların yükselmesine ve Japonya için üzücü bir yen satışı dalgasına yol açan agresif faiz artırma döngüsünü tersine çevirmeyi düşünüyor.

ABD-Japonya faiz oranları farkının daralacağı beklentileri Japon yenini 38 yılın en düşük seviyelerinden kurtarırken, BoJ’un üzerindeki, faiz artışı ve hırslı bir tahvil azaltma planıyla para biriminin düşüşünü yavaşlatma baskısını biraz azalttı.

Ancak analistler yenin toparlanmasının aynı zamanda merkez bankasına, piyasalara para politikası üzerinden doğrudan yen hareketlerini hedeflediği izlenimi vermeden faizleri artırma şansı sunduğunu söylüyorlar.

Fitch'ten Fed faiz tahminiFitch'ten Fed faiz tahmini

 

JPMorgan, BoJ'un politika faizini %0,25'e çıkarmasını bekliyorJPMorgan, BoJ'un politika faizini %0,25'e çıkarmasını bekliyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/fed-ve-bojun-faiz-hamlesi-ne-olacak/1809859