Yazdır

Yapay zekayı kullanamayan işsiz kalacak

Tarih: 29 Temmuz 2024 - 17:57

Ünlü teknoloji uzmanı Andrew Ng, yapay zekanın işsizliğe neden olacağını kabul ediyor. Fakat farklı bir sebeple. Ng’ye göre insanları işsiz bırakan şey yapay zekayı kullanamamaları olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka uzmanları, teknolojideki hızlı gelişmelerin istihdam piyasasını etkileyeceği konusunda neredeyse hemfikir. Ancak bu değişimi bir endişe kaynağı olarak görenler ile istihdamda yeni bir büyümenin habercisi olduğuna inananlar arasında net bir ayrım var.

Insider’ın haberine göre Google Brain'in Kurucusu ve Stanford Üniversitesi Profesörü Andrew Ng ise ikinci kampta yer alıyor. Yapay zeka uzmanı teknolojinin işgücü piyasasını nasıl dönüştüreceği konusunda iyimser.

Ng yapay zekanın direkt olarak insanların yerini alacağını düşünmüyor.

Bangkok’taki Chulalongkorn Üniversitesi’nde konuşan bilim insanı, “Mesleklerin büyük çoğunluğu için, eğer %20-30'u otomatikleşirse, bu mesleğin hâlâ orada olacağı anlamına gelir. Bu aynı zamanda yapay zekanın insanların yerini almayacağı anlamına geliyor. Ancak belki de yapay zekayı kullanan insanlar kullanmayanların yerini alabilir” dedi.

Ng ayrıca otomasyonun şirketlerin yenilikçi fırsatlar bulmasına da yardımcı olacağını düşünüyor.

Bilim insanına göre şirketler yapay zeka gibi teknolojiler sayesinde bir görevi bin kat daha ucuza getirebildiklerini keşfettiklerinde, içgüdüleri her zaman maliyet tasarrufundan zevk almak olmayacak. Bunun yerine aynı görevi 10 bin kez daha yerine getirmek için yatırım yapmaları daha muhtemel.

Ng, “Para biriktirmek güzeldir. Benim gördüğüm şeyse tasarruf edebileceğiniz paranın bir noktada sınırlı olduğu. Ancak büyümenin pozitif tarafının bir sınırı, bir tavanı yok” ifadelerine yer verdi.

Bilim insanı yapay zeka konusunda büyük teknoloji şirketlerini eleştiriyor. Ng bu şirketlerin pazara hakim olmak için yapay zekayı insanlık için tehdit olabilecek kadar ciddi bir tehditmiş gibi şişirdiğini düşünüyor.

Ng geçen ekim ayında The Australian Review’deki röportajında, “Açık kaynak ile rekabet etmeye çalışmak zorunda kalmak istemeyen kesinlikle büyük teknoloji şirketleri var. Bu yüzden yapay zekanın insan neslinin tükenmesine yol açacağı korkusunu yaratıyorlar. Bu korku lobicilerin açık kaynak topluluğuna ciddi zarar verecek yasaları savunmaları için bir silah oldu” açıklamasında bulunmuştu.

Yapay zeka çözümü zor matematik problemlerine de el atıyorYapay zeka çözümü zor matematik problemlerine de el atıyor

 

ABD'de video oyunu sanatçıları yapay zeka endişesiyle greve gidiyor!ABD'de video oyunu sanatçıları yapay zeka endişesiyle greve gidiyor!

 

Yapay zeka ile ilgili şok açıklama: Saçmalığa dönüşüyor!Yapay zeka ile ilgili şok açıklama: Saçmalığa dönüşüyor!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/yapay-zekayi-kullanamayan-issiz-kalacak/1809815