Yazdır

Bakan Şimşek'ten vergide adalet mesajı

Tarih: 28 Temmuz 2024 - 14:59

Bakan Şimşek, yeni vergi yasasına ilişkin, "Vergi düzenlemelerini içeren kanun, yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor" dedi

Vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifinin vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedeflediğini, vatandaşlara yük getirmediğini açıkladı.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vergi düzenlemelerini içeren kanun, yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz" dedi.

Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi.

Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor.

Amacımız, #Çok kazanandan çok, az kazanandan #az vergi almaktır.

Vergi… https://t.co/QRKEMTA6f1

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 28, 2024

Vergi düzenlemesi geliri artıracakVergi düzenlemesi geliri artıracak

 

Bakanlıktan vergi incelemesi açıklamasıBakanlıktan vergi incelemesi açıklaması

 

Vergi düzenlemesi Meclis'ten geçtiVergi düzenlemesi Meclis'ten geçti

 

Vergi ve sosyal güvenlik düzenlemelerini içeren teklifin 9 maddesi daha geçtiVergi ve sosyal güvenlik düzenlemelerini içeren teklifin 9 maddesi daha geçti

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bakan-simsekten-vergide-adalet-mesaji/1809633